ΑMAZON: Ο διαδικτυακός Άγιος Βασίλης θα καθυστερήσει φέτος

Η άρνηση του αμερικανικού κολοσσού να αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου των πωλήσεων, έβγαλε στο πεζοδρόμιο περίπου 2.500 εργαζόμενους της εταιρείας στη Γερμανία

Η άρνηση της Amazon να αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους της κατά 3% φέτος και κατά 1,7% του χρόνου, όπως αυτό προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου των πωλήσεων, έβγαλε στο πεζοδρόμιο ούτε 10, ούτε 100, αλλά περίπου 2.500 εργαζόμενους του αμερικανικού κολοσσού στη Γερμανία, υπακούοντας στο απεργιακό πρόσταγμα του συνδικάτου υπηρεσιών Verdi.

Το αυτί των διοικούντων την «Αμαζόνα» των διαδικτυακών πωλήσεων δεν (φαίνεται να) ιδρώνει ανακοινώνοντας ότι κανένα αντίκτυπο δεν θα έχουν οι πελάτες της εταιρείας από τις κινητοποιήσεις των Γερμανών υπαλλήλων της. Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό, καθώς η απεργία ξεκίνησε σε 7 γερμανικές αποθήκες τής Amazon (σ.σ. η Amazon διαχειρίζεται 17 κέντρα επιμελητείας στη χώρα), όπου ετοιμάζονται τα πακέτα πριν ξεκινήσει η διανομή τους.

Αυτό, σύμφωνα με εκπροσώπους του συνδικάτου Verdi, σημαίνει ότι οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατηγορία «prime» με άμεση παράδοση. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν –προφανώς ως μοχλό πίεσης– την επανάληψη των κινητοποιήσεών τους «σίγουρα έως το τέλος του έτους», δηλαδή σε μια περίοδο που παραδοσιακά οι υπηρεσίες διανομών αγγίζουν το ταβάνι της ζήτησης, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα