Άμεση πρόσληψη 500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά από νοσήσεις

Το ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης - Μήνυμα του ΥΠΕΣ στους ανεμβολίαστους +60άρηδες ότι από την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται πρόστιμο

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη 500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων.

«Μας απασχόλησε η λειτουργία των σχολείων διότι εκεί υπάρχουν νοσούντες εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών» δήλωσε ο κ. Βορίδης ενώ διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν θα είναι τρίμηνης διάρκειας αλλά οι προσλήψεις αφορούν στο καθεστώς των αναπληρωτών καθηγητών

Επίσης, ανέφερε ότι αναμένονται και οι υπόλοιπες προσλήψεις από το σύνολο των 4.700 εκπαιδευτικών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από περιστατικά νόσησης.

Σύμφωνα με τη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Μάκη Βορίδη και της Νίκης Κεραμέως προβλέπεται η κατανομή των εκπαιδευτικών ως εξής:

Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε μήνυμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς όπως τόνισε από τη Δευτέρα θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.

«Δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δε θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημόσιο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νοσήσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργούν σημαντικές δυσλειτουργίες.

«Μας απασχόλησαν οι νοσήσεις εκπαιδευτικών και γι’ αυτό προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα