Αναδίπλωση και από τον Γ. Τσίπρα: “Προχωράμε ενωμένοι προς το Συνέδριο και τις ευρωεκλογές”

Για τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε ότι "έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση" - Τι είπε για Τεμπονέρα

Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσίπρας εξήγησε ότι η δήλωση του, περί άλλου προσώπου στο κόμμα, δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τον κ. Κασσελάκη. “Αν δείτε όλη τη δήλωση, είναι ότι έχουμε πρόεδρο τον Στέφανο Κασελάκη και με καλύτερη πολιτική λειτουργία θα πάμε και στις ευρωεκλογές και παραπέρα. Αυτή ήταν η δήλωσή μου χθες. Υπήρχε ζήτημα πολιτικής λειτουργίας.” σημείωσε.

Σχετικά με τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. “Δεν υπήρξε ένταση. Εντάσεις υπήρξαν μόνο στιγμιαία. Ήταν πολύ παραγωγική συζήτηση και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Συνεχίζουμε και προς το συνέδριο και προς τις ευρωεκλογές” δήλωσε.

Δύο μέρες κράτησαν οι συζητήσεις. Την πρώτη μέρα χωρίς τον πρόεδρο, τη δεύτερη με τον πρόεδρο και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο από αυτό που βρισκόμασταν την Κυριακή και προχωράμε όλοι ενωμένοι” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο, δήλωσε ότι παραμένει, μπορεί να εμπλουτιστεί, δεν αποσύρεται και όποιος θέλει μπαίνει κανονικά και ψηφίζει. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα προτιμούσε μια διαφορετική διαδικασία, γι αυτό και δεν έχει απαντήσει στο ερωτηματολόγιο και σημείωσε ότι δεν ήταν αυτό το κύριο θέμα της διήμερης συζήτησης.

“Ήταν θέμα διαδικασίας και τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί. Έχουν δοθεί διευκρινήσεις και είμαστε σε διαφορετικό σημείο. Δεν υπάρχουν απαγορευμένα ερωτήματα, απλά το πρόβλημα ήταν ότι έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο που αφορά μάλιστα τις θέσεις, με ποιες θέσεις απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και πώς πάμε στις ευρωεκλογές και άρα μπορεί να δημιουργούσε μια σύγχυση το timing. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή θα μπορούσε να υπάρξει το ερωτηματολόγιο αυτόκατέληξε.

Ο Γιώργος Τσίπρας ωστόσο άφησε αιχμές για μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις «πολλές διαρροές» και προσέθεσε: «Οι περισσότερες που διαβάζω δεν ισχύουν. Ποιοι τις διαρρέουν είναι άλλη ιστορία».

Κληθείς να απαντήσει για την τοποθέτηση Τεμπονέρα ότι το καταστατικό δεν είναι λέξεις ατάκτως ειρημένες, ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά και ότι η Πολιτική Γραμματεία έχει περισσότερα από 20 μέλη. Η τοποθέτηση ενός μέλους δεν καθορίζει ούτε την ουσία ούτε τη συζήτηση, προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα