«Ανακάλυψαν» ότι ο Τσιόδρας φεύγει κι αυτός ήταν σε σύσκεψη στο Μαξίμου

Την Δευτέρα το πρωί οι γνωστοί αρθογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αναλάβει να κρατήσουν ψηλά το φρόνημα των ψηφοφόρων και των οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν-ωσάν να είχαν πάρει κεντρική γραμμή από την Κουμουνδούρου-στον Σωτήρη Τσιόδρα και την ανάγκη να απομακρυνθεί από το Μαξίμου για να γλιτώσει από τον ρόλο Ιφιγένειας που του ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα άρθρα, λοιπόν, παρομοίαζαν τον πρωθυπουργό σαν ένα τέρας. Βλέπετε όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τις κυβερνητικές αστοχίες εμπιστεύονται ως διαχειριστή της υγειονομικής κρίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι εξορκίζουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα ο γνωστός προπαγανδιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λακόπουλος (αφού είχε περάσει κατά το παρελθόν και από άλλα κόμματα κάνοντας ακριβώς το ίδιο, όπως τον κατήγγειλε ο πιο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιώργος Ελενόπουλος) τονίζει χαρακτηριστικά για να πείσει το φιλοθέαμον κοινό του: «Τον διάλεξε – ανάμεσα σε εξ ίσου καλούς επιστήμονες- για την ομάδα του, για τους ιδίους λόγους που τον είχε διαλέξει και πριν από 12 χρόνια ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως υπουργός Υγείας: ήταν έγκυρος, αλλά ακίνδυνος, λόγω χαρακτήρα. Κατ’ αρχάς το πολιτικό μάρκετινγκ τον εγκατέστησε στο ρετιρέ της δημοσιότητας, ως αναγκαίο αξεσουάρ επιστημονικής επικύρωσης στην επιχείρηση «ηγετοποίησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη -στον Α΄ κορονοϊό, την περασμένη άνοιξη. Στη συνέχεια έγινε θύμα της υπερβάλλουσας δόξας που απέκτησε και τον καθιστούσε αγαπημένο πρόσωπο των Ελλήνων. Περισσότερο οικείο και συμπαθές από τον Πρωθυπουργό. Ως «αγαθός» της παρέας, δεν κατάλαβε ότι την ήμερα που ο Μητσοτάκης τον προσφώνησε δημόσια ως «Σωτήρη» -και τον εμφάνισε σαν αυτόν που του προβάλει τις διαφάνειες- άρχισε η αποκαθήλωσή του. Η εμβληματική παρουσία του καθηγητή Τσιόδρα είναι εμπόδιο τώρα. Από τροφοδότης της κυβέρνησης προπαγάνδας περί επιτυχίας, μπορεί να γίνει πυρπολητής της».

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Γιατί ο προπαγανδιστής αναγκάστηκε να αναρτήσει ένα κείμενο στις 15.01 την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το μεσημέρι; Διότι ως συνήθως ο ΣΥΡΙΖΑ… δικαιώθηκε. Όλες τις προηγούμενες ημέρες έγραφαν οι ροζουλί αναλυτές για οριστική ρήξη στις σχέσεις Σωτήρη Τσιόδρα με το Μαξίμου.

Και αίφνης την Δευτέρα το πρωί οι ρεπόρτερ που καλύπτουν τα θέματα του Μαξίμου ενημερώθηκαν (κάποιοι τον είδαν μάλιστα) ότι ο θαυμάσιος επιστήμονας Σωτήρης Τσιόδρας πέρασε την πόρτα του Μαξίμου. Ο καθηγητής φορούσε μάσκα, έκανε το προβλεπόμενο rapid test (ουδείς εισέρχεται στο Μαξίμου χωρίς τεστ, είτε είναι εκεί ο Πρωθυπουργός,  είτε όχι) και κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο πρωθυπουργός απουσίαζε στην Πορτογαλία, αλλά Γεραπετρίτης και Τσιόδρας συνεργάστηκαν επί δίωρο. Ο κ. Τσιόδρας έχοντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα επί της ουσίας προέβλεψε την εξέλιξη της πανδημίας σε βάθος χρόνου.  Συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας πάντως έλεγαν πως «μετά την συνεργασία με τον κ. Τσιόδρα ο κ. Γεραπετρίτης ένιωθε μεγαλύτερη ανακούφιση, καθώς ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος». Μάλιστα ο καθηγητής προέβλεψε πως εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί μετά και την αναμενόμενη αδειοδότηση και του εμβολίου της Άστρα Ζένεκα και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τότε μπορεί το καλοκαίρι να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ένα μέρος της καθημερινότητας μας.

Αυτή η επίσκεψη δεν άρεσε στην Κουμουνδούρου, η οποία για μία ακόμη φορά έπεσε έξω στις… ασφαλείς προβλέψεις της και γι’ αυτό προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι προπαγανδιστές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα