Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Στο κείμενό τους χαρακτηρίζουν ως «παρέμβαση» τον ξυλοδαρμό του καθηγητή

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε βάρος καθηγητή της ΑΣΟΕΕ την ώρα που έκανε μάθημα σε φοιτητές έκαναν με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου αναρχική ομάδα.

Το  κείμενο για την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου υπογράφουν «αναρχικοί/αναρχικές».

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους «την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α. Δράκος. Ο προπηλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες».

Οι υπογράφοντες αναφέρουν ακόμη ότι «η υπόθεση του Α. Δράκου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του. Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια. Επιλέξαμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο. Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτιζούμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα