Ανάρπαστο στη Ρώμη το ημερολόγιο των «καυτών ιερέων»

Λαΐκό προσκύνημα από τουρίστριες για ένα αντίτυπο

Ένα ημερολόγιο, που μοστράρει τις φωτογραφίες όμορφων καθολικών ιερέων, ξεπουλάει στη Ρώμη. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, τουρίστες -γυναίκες ως επί το πλείστον- εκδηλώνουν τεράστιο ενδιαφέρον για το Calendario Romano, που προσφέρει μια… διαφορετική οπτική της Αγίας Εδρας.

Δώδεκα κληρικοί πόζαραν στο φακό του 60χρονου φωτογράφου Πιέρο Πάτσι από τη Βενετία με το ημερολόγιο να φιγουράρει σε περίπτερα και καταστήματα στη Ρώμη μαγνητίζοντας τα βλέμματα περαστικών.

Ο Πάτσι υπογράφει εδώ και δύο δεκαετίες τέτοια ημερολόγια, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 75.000 αντίτυπα κάθε χρόνο, αλλά το φετινό με τους «καυτούς ιερείς» του 2023 παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση και έχει εξαντληθεί σε δεκάδες σημεία πώλησης, αφήνοντας απογοητευμένες τις ενδιαφερόμενες να το αγοράσουν.

«Μόλις αγόρασα δύο από τα ημερολόγια του 2023», είπε η τουρίστρια Ρεμπέκα Σόροκ στους Times του Λονδίνου. «Αλλά ήταν τα τελευταία. Χρειάζομαι άλλα τρία για να τα δωρίσω».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian τα μεγέθους Α4 ημερολόγια συνήθως πωλούνται σε τιμή κάτω των 10 δολαρίων, αλλά λόγω της έλλειψης η τιμή τους έχει τριπλασιαστεί στο eBay. Και μολονότι πολλοί μπορεί να θεωρούν «αμαρτωλό» το προϊόν, ο Πάτσι υποστηρίζει ότι απλώς προσπαθεί να διαφημίσει το Βατικανό και τη Ρώμη.

Τα έσοδα πάνε σε μια ομάδα υποστήριξης «ανδρών και γυναικών, θυμάτων κακοποίησης θρησκευτικών και θεσμικών Αρχών», είπε . «Είναι ένα καθαρό και έντιμο προϊον, που απλώς διαφημίζει τη Ρώμη και το πιο εύγλωττο σύμβολό της, τον καθολική κλήρο», δήλωσε ο φωτογράφος πρόσφατα στον Guardian. «Ουδέποτε με επέκρινε κάποια θρησκευτική αρχή για το ημερολόγιο», πρόσθεσε.

Ο Πάτσι, πάντως, βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής επειδή στο ημερολόγιο του 2023 χρησιμοποίησε κάποιες φωτογραφίες από προηγούμενες χρονιές. Ενώ εκμυστηρεύτηκε στον Guardian ότι οι «ευειδείς νέοι», που φιγουράρουν στο ημερολόγιο δεν είναι όλοι τους ιερείς -αν και δεν αποκάλυψε πόσοι είναι όντως κληρικοί. Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρέασε αρνητικά τις τουρίστριες, που δίνουν μάχη για ένα ημερολόγιο.

Η ταυτότητα των εικονιζόμενων στο ημερολόγιο δεν αποκαλύπτεται – απόδειξη, λέει ο Πάτσι, ότι οι ιερείς-μοντέλα, δεν είναι «προϊόντα ματαιοδοξίας».

Πηγή: i-efimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα