Ανάρτηση-εξομολόγηση (και SOS για προσοχή) από τον Κώστα Καραγκούνη

Η περιπέτεια που έζησε ο βουλευτής χτυπημένος από τον κορωνοϊό και οι 12 μέρες νοσηλείας του στο νοσοκομείο

Σε μία ανάρτηση-εξομολόγηση που αποτελεί ταυτόχρονα και παράκληση προς κάθε ανεμβολίαστο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, κατάφερε να “χωρέσει” την περιπέτεια που έζησε χτυπημένος από τον κορωνοϊό και τις 12 ημέρες νοσηλείας του στο νοσοκομείο “Ελπίς”.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο βουλευτής διαγνώσθηκε με COVID-19 λίγο πριν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου και όπως σημειώνει παρά το γεγονός ότι τις πρώτες εννέα ημέρες της νόσησης τα συμπτώματα ήταν ήπια, την δέκατη ημέρα η λοίμωξη του κατωτέρου αναπνευστικού οξύνθηκε -ο βουλευτής παρουσίασε πυρετό, έντονο βήχα, εξάντληση- με αποτέλσμα να κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε νοσοκομείο. προκειμένου να του παρασχεθεί οξυγόνο.

Ο Κ. Καραγκούνης δεν πα΄ρεληψε ναναφερθεί στα ανθρώπινα συναισθήματα που τον κυρίευσαν, απευθήνοντας έκκληση σε όλους να δίνουν πορσοχή τις συμβουλές γιατρών και επιστημόνων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Καραγκούνη

Δεν συνηθίζω να κάνω προσωπικές αναρτήσεις αλλά η περίσταση μάλλον το επιβάλλει. Σήμερα μετά από 12 μέρες νοσηλείας πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου και νοσηλευόμουν. Εμβολιασθείς με δύο δόσεις εκκρεμούσε αυτές τις ημέρες να κάνω την τρίτη. Χαμηλά αντισώματα λοιπόν και βέβαια ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Τις πρώτες εννιά ημέρες όλα εξελίσσοταν σχεδόν ομαλά. Δεν είχα ούτε πυρετό ούτε άλλα βαριά συμπτώματα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η περιπέτεια μου τελείωνε. Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική διότι όπως αποδείχθηκε μόλις τότε άρχιζε. Την δέκατη μέρα από τη στιγμή που νόσησα ο ιός επανήλθε δριμύτερος και με ανάγκασε να μπω στο νοσοκομείο με οξεία λοίμωξη του κατωτέρου αναπνευστικού. Πυρετός, έντονος βήχας, εξάντληση και αναγκαστική παροχή οξυγόνου για να μπορώ να αναπνεύσω. Οι τρεις πρώτες μέρες νοσηλείας ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Την τέταρτη μέρα αναηκάστηκα να κάνω χρήση σαραντάρας μάσκας.

Και τότε είναι που πραγματικά όλα ανατρέπονται και ο φόβος σε κυριεύει. Δεν γνωρίζεις τί θα γίνει την επόμενη μέρα. Το χειρότερο απ όλα δηλαδή, ακόμη και από την νόσηση είναι η ψυχική πίεση που δέχεται ο ασθενής απέναντι στον ιό. Αισθάνεσαι ανήμπορος και αβέβαιος αν θα τα καταφέρεις. Τελικά από την πέμπτη μέρα και μετά άρχισε ο οργανισμός να αντιδρά θετικά και στα αντιικά και στα αντιβιοτικά φάρμακα και όλα καλυτέρευσαν. Δόξα τω θεώ. Όλα αυτά τα γράφω για ένα και μοναδικό λόγο.

Σας απευθύνω μια ταπεινή παράκληση. Ακούστε τους γιατρούς σας, ακούστε τους ειδικούς, κάντε ότι σας λένε και προφυλαχθείτε από αυτή την ύπουλη ασθένεια. Και σε κάθε περίπτωση μην βγάζετε τη μάσκα για κανέναν λογο. Κανείς να μην βιώσει όσα πέρασα εγώ και χιλιάδες άλλοι όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Εύχομαι υγεία και δύναμη και ένα τετάστιο ευχαριστώ στον γιατρό μου Σπύρο Σαββανή και το εκπληκτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ελπίς. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!! Όπως ευχαριστώ και όλους εσάς για τις χιλιάδες ευχές σας όλο αυτό το διάστημα. Καλές γιορτές σε όλες και σε όλους!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα