Ανατροπή με τα sms των μετακινήσεων – Δεν καταργούνται, τελικά;

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν να παραμένει σε ισχύ το μέτρο μέχρι και τις 15 Μαΐου

Ενώ όλα έδειχνα το πρωί της Τε΄ταρτης ότι οδεύουμε προς κατάργηση του μέτρου της αποστολής sms ώστε να είναι “σύννομ稔 με τους πανδημικούς περιορισμούς η μετακίνηση των πολιτών, φαίνεται ότι πάμε σε ανατροπή δεδομένων και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η υποχ΄ρεωση αππστολής μηνυματος στον πενταψήφιο 13033 θα παραμένει σε ισχύ μέχρι και τις 15 Μαΐου.

΄Θυμίζεται ότι λόγω της επαναλειτουργίας της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των sms μετακίνησης, όπως και της απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων. 

Σχετικές ανακοινώσεις για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και μεταξύ αυτών αναμένεται να διευκρινίσει και τι ακριβώς θα ισχύει για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης (καφέ, εστιατόριο).

Σε ό,τι αφορά πάντως τον περιορισμό στις διαδημοτικές μετακινήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταργηθεί και οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν και σε άλλους δήμος πέραν του Σαββατοκύριακου. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι από τη Δευτέρα διευρύνεται και το ωράριο των μετακινήσεων, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 11 το βράδυ.

Στην ενημέρωση στις έξι το απόγευμα, εκτός από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, θα είναι και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα