Αναβλήθηκε η ΓΣ της ΕΠΟ, για την «Ολιστική Μελέτη», έκλεισε η στρόφιγγα από FIFA/ UEFA και Αυγενάκη

Όπως ήταν αναμενόμενο, αναβλήθηκε η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, με αντικείμενο συζήτησις της Ολιστικής Μελέτης. Την πρόταση γι αναβολή της ΕΠΣ Μακεδονίας ψήφησαν 62, «παρών» ο Ολυμπιακός, όπως και οι Κυκλάδες με την Λέσβο, «λευκό», ο Πειραιάς. Το πιο πιθανό είναι να γίνει στις 27 Αυγούστου.

Στην γενική συνέλευση δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δυο υπερεθνικών συνομοσπονδιών FIFA, UEFA. Είχαν τις πληροφορίες τους ότι θ’ αναβληθεί και δεν ήθελαν να υποστούν τέτοια «ήττα».

Όπως έγραψε σχετικά μόνο η «Α» και η iapopsi.gr οι βλαχοπρόεδροι» θα αυτοχειριάζονταν αν δεχόντουσαν την Ολιστική Μελέτη, θα έχαναν κάθε εξουσία που έχουν στα χέρια τους. Μοιραία οδηγήθηκε σε αναβολή η συνέλευση.

Επίσης, όπως μόνο η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν οι απειλές των FIFA/UEFA ήταν συγκεκριμένες αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη, δεν θα εκταμιεύσουν τα 3 εκατ. ευρώ που έπρεπε να είχαν δώσει ήδη στην ΕΠΟ για την συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Nations League.

Επίσης, ο Λευτέρης Αυγενάκη προειδοποίησε ότι αν δεν περάσει, θα κλείσει την στρόφιγγα των ποσοστών που παίρνουν ήδη οι ομάδες από το ποσοστό στο στοίχημα.

Ο Σάββας Δημητριάδης της ΕΠΣ Μακεδονίας, στην πρόταση του… «Πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Ολιστική Μελέτη αλλά αφού πρώτα τακτοποιηθεί ο νόμος. Πρέπει η ΓΣ να αναβληθεί».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μετά την ψηφοφορία, είπε στη ΓΣ. «Θα ήθελα να πω στον κύριο Βακκάλη ότι εγώ είμαι εδώ να υπερασπιστώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε με ενδιαφέρει τι θα γίνει επικοινωνιακά, εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε όλοι να φτάσει ψηλά. Σας έχουμε στείλει εδώ και καιρό τις αλλαγές. Το ότι αναβάλλεται μία συνέλευση με θέμα την ολιστική μελέτη δεν ξέρω κατά πόσο θα μας κάνει χαρούμενους. Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Οι Ενώσεις πρέπει να πάρουν την απόφαση και πρέπει να τελειώνει. Το ότι αναβάλλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου».

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας απάντησε στους εκπροσώπους των ενώσεων που υποστήριξαν ότι δεν έλαβαν έγκαιρα τις αλλαγές από την πλευρά της ΕΠΟ.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Δημητρίου είχε αναφερθεί στα άρθρα όπου υπάρχουν διαφωνίες.

Φιλιππούσης: «Η ΕΠΟ έστειλε έγκαιρα τις αλλαγές στις Ενώσεις»

“Οι προτάσεις του καταστατικού της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ εστάλη σε όλα τα μέλη της ΓΣ στις 15 Ιουνίου. Η ολιστική μελέτη σας εστάλη μετά τη γενική συνέλευση. Το κείμενο με τις παρεμβάσεις στο καταστατικό μας που είχε ψηφιστεί το 2018, ήρθαν στην ΕΠΟ στις 14 Ιουνίου στην ΕΠΟ, η νομική μας υπηρεσία προσάρμοσε με μπολντ τις αλλαγές για να ξέρετε τις αλλαγές. Στη συνέχεια έκανε και η ΕΠΟ τις αλλαγές με τις προτάσεις της εκτελεστικές, όπου που χρειάζονταν, τα οποία σας τα σημειώσαμε με κίτρινο χρώμα. Είχατε όλα τα κείμενα μπροστά σας και μπορούσατε να συγκρίνετε και να κάνετε τις παρεμβάσεις σας εδώ στη ΓΣ. Τα 75 από τα 85 άρθρα της ολιστικής γίνονται δεκτά και σας στείλαμε τις αλλαγές για τα 10 για να τα συζητήσουμε σήμερα. Όποιο έγγραφο και θέση λάβουμε από τις ΕΠΣ προφανώς και θα το κοινοποιήσουμε”.

Τζώρτζογλου: «Ο κ. Αυγενάκης πήγε να βάλει 5 ανθρώπους με το ζόρι στην ΕΠΟ»

Θέση πήρε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ασκώντας σκληρή κριτική στον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, όπως υποστήριξε, έχει… σκοτώσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

“Πήραμε μία απόφαση για αναβολή που στήριξα και εγώ. Θα πάω σήμερα στα χωριά μου και οι πρόεδροι των σωματείων μου θα με ρωτάνε πότε θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Εγώ αυτή την κλήρωση με πόσα σωματεία θα την κάνω; Με αυτή που υποβάλλει ο φωτογράφος Υφυπουργός θα την κάνω την κλήρωση, που δεν επιτρέπει τα παιδιά να προπονηθούν; Τι θα τους απαντήσω εγώ; Εγώ δεν είναι μόνο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τον κύριο Υφυπουργό είναι παράνομα τα σωματεία και δε δικαιούνται να αγωνίζονται. Μέχρι να πάρουμε αποφάσεις η ΕΠΣ Ηρακλείου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τι θα κάνουμε μπορείτε να μας πείτε; Πού είναι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ που είναι διάδικοι στη σημερινή ΓΣ; Είμαι υπέρ της ολιστικής, αλλά δε θα πρέπει να το συζητήσουμε; Η λαίλαπα που έχει έρθει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τον Αυγενάκη θα πρέπει να συνεχιστεί; Δε θα πρέπει να το καταλάβει ο Κυριάκος; Έχουν έρθει σε ένα χωριό να δουν την κατάσταση; Το πόσες ψήφους έχουν οι Ενώσεις είναι πρόβλημα, αλλά ο αριθμός των σωματείων είναι σημαντικότερο. Δεν κάνω αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά πώς να μην τα πω αυτά; Πρέπει να πάρει μήνυμα ο χωριανός μου κ. Αυγενάκης. Στις 19 του μήνα δεν ξέρουμε τι έγινε; Ο κ. Αυγενάκης πήγε να βάλει 5 ανθρώπους με το ζόρι στην ΕΠΟ. Αυτά δεν τα ξέρετε;”

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα