Άναυδοι οι περαστικοί με το θηριώδες πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «George H.W. Bush»

Στον Φαληρικό Όρμο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες και θα παραμείνει αγκυροβολημένο στο σημείο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου

Στον Φαληρικό Όρμο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το θηριώδες πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού «George H.W. Bush», το οποίο θα είναι αγκυροβολημένο στο σημείο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο «δένει» σε ελληνικό λιμάνι. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, στο λιμάνι της Σούδας.

Το «George Bush» είναι της κλάσης Nimitz και ναυπηγήθηκε το 2009. Έχει μήκος σχεδόν 333 μέτρα και εκτόπισμα 100.000 τόνων. Πρόκειται για μια «πλωτή πολιτεία», καθώς το πλήρωμά του είναι 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 άτομα για την υποστήριξη των αεροσκαφών που μεταφέρει, καθώς έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 85 μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενων ραντάρ καθώς και ελικοπτέρων.

Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα έως 30 κόμβων, χάρη στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, ενώ διαθέτει ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό. Σημειώνεται ότι αμερικανικό αεροπλανοφόρο είχε καταπλεύσει στη Σούδα και τον Φεβρουάριο του 2017.

Tο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά εξέδωσε απόφαση περί απαγόρευσης της θαλάσσιας κυκλοφορίας πέριξ του αεροπλανοφόρου μέχρι και την Τρίτη στις 14:00.

Δείτε εικόνες με το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο:

 

 

 

 

Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα