Ανδρουλάκης: Δεν μπορεί να συνδέει ο υπουργός Άμυνας την αποστρατικοποίηση με το casus belli

«Για το ΠΑΣΟΚ δεν αποστρατικοποιείται τίποτα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις δηλώσεις Δένδια, με τις οποίες απάντησε σε τουρκικά δημοσιεύματα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Στην Καβάλα περιόδευσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δαμιανό Καγγελίδη.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Καγγελίδη, «έναν νέο επιστήμονα που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την παράταξή μας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τονίζοντας πως «με ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο δίνει τον αγώνα να αλλάξει η περιφέρεια σελίδα», αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η ευρύτερη περιοχή από τις φυσικές καταστροφές.

«Βιώσαμε απερίγραπτες επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές στον Έβρο και στη Ροδόπη. Έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή περιφερειακή διοίκηση», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας πως «χρειαζόμαστε η διοίκηση της εκάστοτε περιφέρειας να μην λειτουργεί ως το ‘μακρύ χέρι’ του Μαξίμου και του κ. Μητσοτάκη τόσο εδώ όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Να στείλουμε μήνυμα σε αυτούς που θεωρούν το κράτος λάφυρο»

«Αυτοδιοίκηση για την αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοίκηση για την αποκέντρωση. Αυτοδιοίκηση για την περιφερειακή ανάπτυξη. Αυτό εκφράζει το σχήμα μας. Γι’ αυτό ζητώ από τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να το στηρίξουν για καλύτερες ημέρες. Για να υπηρετούν πραγματικά αυτούς και όχι την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επισήμανε ότι η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής έχει «και μια ακόμη αξία. Να στείλουμε μήνυμα σε αυτούς που θεωρούν ότι το κράτος είναι λάφυρο και όχι υπηρέτης του πολίτη. Σε αυτούς που το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου δεν έχουν επιβάλει κανένα πρόστιμο για την αισχροκέρδεια στο ράφι, αφήνοντας τις τιμές των προϊόντων να καλπάζουν εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων πολιτών», όπως ανέφερε.

«Για το ΠΑΣΟΚ δεν αποστρατικοποιείται τίποτα»

Κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τους θεσμούς, λέγοντας πως «είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να τα βρίσκει με τον Βελόπουλο για να αλλάξουν τη σύνθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Για να εμποδίσουν τον κ. Ράμμο να βάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές».

Τέλος, χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Άμυνας, κ. Δένδια» και υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να λέει ο υπουργός Άμυνας της χώρας πως ‘ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται’, συνδέοντας την αποστρατικοποίηση με το casus belli».

«Για το ΠΑΣΟΚ δεν αποστρατικοποιείται τίποτα, διότι τα νησιά είναι δικά μας και έχουμε δικαίωμα να έχουμε όσο στρατό θέλουμε για να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα