Με διάσπαρτες εστίες μάχονται οι πυροσβέστες – Αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αέρας φυσάει με την ίδια ένταση συγκριτικά με χθες, ενώ το βράδυ παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση για αυτό και κατέστη δυνατό να περιοριστεί η φωτιά σε κάποιες εστίες. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλος αριθμός των πυροσβεστών, ενώ επιχειρούν από αέρος 15 μέσα, μεταξύ των οποίων 5 ελικόπτερα και ένα πετζετέλ.

 

 

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα αφορούν σε τουλάχιστον 4 σπίτια, 1 αυτοκίνητο και μια εκκλησία. Περιμετρικά έχει κάποιες ζημιές και ένα μοναστήρι. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική.

Στο μέτωπο ανάμεσα στον οικισμό Λουτρό και τον οικισμό Λουτρά Τραϊανούπολης επικεντρώνουν το πρωί της Κυριακής την προσπάθειά τους οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, η κατάσταση στη δυτική άκρη του μετώπου προς Αγνάντια αλλά και νότια προς Νίψα είναι «λίγο πιο ελεγχόμενη». Ωστόσο, όπως τόνισε, «η πυρκαγία δεν θα είναι εύκολη, είναι τροφοδοτούμενη από τον αέρα. Ο αέρας είναι ο μεγάλος εχθρός των πυροσβεστών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα