Ανησυχία και για άλλες υποκλοπές

Στις μεγάλες θρησκευτικές εορτές οι Έλληνες πατροπαράδοτα συνηθίζουν να κάνουν δώρα. Κι ενόψει του Πάσχα συντηρούν αυτές τις παραδόσεις. Ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την διπλή αστοχία στη Βουλή, αλλά πριν προλάβει να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση βρέθηκε κι αυτή με την πλάτη στον τοίχο λόγω της υποκλαπείσας συνομιλίας των Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Το μέγεθος του πλήγματος ήταν ορατό σε όλα τα επίπεδα: από τις λίγες κουβέντες των κυβερνητικών στην αρχή, από την προσπάθεια ελέγχου της ζημίας στη συνέχεια, από το βαρύ κλίμα στην κομματική σύσκεψη που έγινε στην Συγγρού προς υποστήριξη της υποψηφιότητας Κουμουτσάκου για την Περιφέρεια Αττικής.

Πλέον το Μαξίμου έχει ξεκινήσει προσπάθεια να αφήσει πίσω της τα όσα έγιναν με πρωταγωνιστή τον πρώην Γραμματέα της Κυβέρνησης. Το επικοινωνιακό επιτελείο θα επιδιώξει να περιορίσει τον κίνδυνο διάδοσης του προβλήματος επισημαίνοντας, και ευλόγως, τόσο τις σκοπιμότητες της κίνησης Κασιδιάρη, όσο και το παράδοξο των καταγγελιών περί πολιτικής πλεκτάνης όταν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων συμφωνούν ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι πρέπει να στοχοπροσηλωθούν στις επόμενες κινήσεις, οι οποίες είναι η υλοποίηση της συμφωνίας και επιβεβαίωσης της εκταμίευσης μέχρι τις 10 Απριλίου, η άφιξη Μέρκελ στις 11 του μήνα, η πιστοποίηση του πλεονάσματος μετά το Πάσχα και, εν συνεχεία, η διανομή του πλεονάσματος και η έξοδος στις αγορές.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κλείσει την πόρτα σε κινήσεις εσωστρέφειας . Κι αυτό γιατί είναι γνωστό, ότι στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχουν δύο τάσεις. Από τη μία, οι φιλελελεθεροι, μετριοπαθείς, από την άλλη στελέχη με «βαριά δεξιά ατζέντα». Το προηγούμενο διάστημα, της έντονης πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι φωνές των διαφωνούντων ακούγονταν ηχηρά. Ήδη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Καραμανλή έσπευσε να υπενθυμίσει την πάγια φράση του Κώστα Καραμανλή πως η Ν.Δ. δεν συνεργάζεται με τα άκρα.

Οι άλλες συνομιλίες

Η αποκάλυψη βόμβα της βιντεοσκοπημένης συνομιλίας προκάλεσε ρήγμα στην δικομματική κυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, να ζητεί να κτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται ιδεολογικά ή πρακτικά με την ακροδεξιά. Η αναφορά του κ. Βενιζέλου ήταν σαφής και δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση, ενώ αναδεικνύει τον προβληματισμό που υπάρχει, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε στελέχη της ΝΔ, όπως ο Δ. Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, περί της ιδεολογικής κυριαρχίας στο πεδίο της δικομματικής κυβέρνησης, στην παρούσα χρονική περίοδο, στελεχών με σκληρή δεξιά ατζέντα.

Εν μέσω του πολιτικού σεισμού, άρχισαν δειλά-δειλά ελάχιστα στελέχη της ΝΔ να τοποθετούνται, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Βορίδης που είπε «ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε αυτονομηθεί και είχε προσωπική ατζέντα», ενώ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης σημείωσε στο twitter: «Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ή υπόγειες σχέσεις με τη Χ.Α. ή φυλακή με παρέμβαση της πολιτείας στη δικαιοσύνη. Αλλά και τα δύο μαζί δεν γίνονται».

Το χειρότερο όλων είναι ότι στο Μαξίμου ανησυχούν για το εάν το επόμενο διάστημα δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλες τέτοιου είδους συνομιλίες. Και εάν πρωταγωνιστεί και πάλι ο Μπαλτάκος, τότε το πρόβλημα αντιμετωπίζεται. Εάν όμως είναι και άλλοι, τότε το πρόβλημα μεγεθύνεται και όλα είναι διαφορετικά.

 

Μ.Κ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα