Ανοιχτό ενδεχόμενο να  «κλείσει» η Ίος

Στο νησί θα μεταβούν 30 αστυνομικοί από την Αθήνα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μίλησε για το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Ίο.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να  «κλείσει» το νησί καθώς τα κρούσματα ολοένα κι αυξάνονται ενώ οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε ανακοινώνοντας πως αύριο Πέμπτη στο κυκλαδίτικο νησί θα μεταβούν πάνω από 30 αστυνομικοί από την Αθήνα με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί εκεί. Μάλιστα, τόνισε πως  φαινόμενα συνωστισμού έχουν παρατηρηθεί  σε ενάμιση δρόμο.

Επίσης,  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι στη Μύκονο έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί και ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί. Επιπλέον διαχώρισε τα κορωνοπάρτι στο νησί σε ιδιωτικά και πληρωμένα προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι εγκληματικές πράξεις που τις έχει αναλάβει η αστυνομία.

Όταν ρωτήθηκε για τη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Σταμάτα  κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι η παρουσία των εναέριων μέσων ήταν εντυπωσιακή, ενώ εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών  της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας  ΔΙΑΣ «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους».

Τέλος δήλωσε ότι υπάρχει ένας ύποπτος για τη φωτιά χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί ευθύνες για εμπρησμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα