Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου»

Ενόψει ενός πολύ κρίσιμου crash-test βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την ακαταλληλότητα του σταδίου της Νέας Σμύρνης, που αποτελεί και φυσικά έδρα της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Για την ακρίβεια, στον καθιερωμένο έλεγχο που διενεργεί κάθε καλοκαίρι η Περιφέρεια, διαπιστώθηκαν πολλά ζητήματα με το γήπεδο, ως φυσική απόρροια των πολλών χρόνων χρησιμοποίησης του γηπέδου. Οι υπεύθυνοι που διενήργησαν τον έλεγχο αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο τη νέα σεζόν και ως εκ τούτου πρέπει να γίνουν εργασίες στο προσεχές διάστημα ώστε να πάρουν οι Νεοσμυρνιώτες το «ΟΚ».

Αυτά που χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης είναι τα τσιμέντα στήριξης στη θύρα 2, το σκέπαστρο που έχει αλλοιωθεί από τις καιρικές συνθήκες και φεύγουν κομμάτια ενώ δεν υπάρχει η απαιτούμενη πυρασφάλεια.

Μέχρι σ’ αυτό το σημείο όλα πάνε καλά, αφού από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα, καλώς διαπιστώθηκαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Από εδώ και πέρα όμως, αναμένονται οι εξελίξεις με ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες, την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας στο project της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι με αυτό τον τρόπο άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» ώστε και άλλες ομάδες να ζητήσουν βοήθεια –εφόσον το επιθυμούν- για να επιλύσουν τα δικά τους ζητήματα.

Όπερ και εγένετο. Από τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι η διοίκηση του Πανιωνίου δεν είναι σε καμία περίπτωση σε θέση να πληρώσει για τις βελτιωτικές εργασίες, αφού λεφτά δεν υπάρχουν, οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη (που έχουν και το πλειοψηφικό πακέτο και της ΠΑΕ), λογικά σκεπτόμενοι, έχουν ήδη ξεκινήσει διερευνητικές επαφές προς την Περιφέρεια (αφού ο Δήμος της Νέας Σμύρνης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη ανάγκη που προέκυψε) ώστε να ζητήσουν οικονομική βοήθεια, έχοντας στο μυαλό τους ό,τι αντίστοιχο έγινε και με την περίπτωση της ΑΕΚ.

Έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον για το ποια θα είναι η αντίδραση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού σε αυτές τις κρούσεις που έχει δεχθεί από την πλευρά του Πανιωνίου. Το βέβαιο είναι ότι επικοινωνιακά, είναι δύσκολο να αρνηθεί την οικονομική ενίσχυση στους Νεοσμυρνιώτες που είναι απείρως μικρότερη από τα 20 εκατ. ευρώ που δίνονται στην ΑΕΚ.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΣΤΕΡΗΣ

Διαβάστε επίσης