Άντε να πείσεις πως ήταν τυχαίες οι κάρτες

Sports Παρασκήνια

Το παιχνίδι με τις κάρτες είναι πολύ παλιό. Είχε εξοργίσει μάλιστα τόσο πολύ που άσχετα με το ποιος είχε το πάνω χέρι στα κέντρα αποφάσεων, κρίθηκε σκόπιμο να μπει φρένο. Γιατί ήταν τόσες πολλές οι περιπτώσεις που… σημαδεύονταν ποδοσφαιριστές προκειμένου να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της ομάδας τους το οποίο ήταν με συγκεκριμένο αντίπαλο, που οι πάντες είχαν εξαγριωθεί και το προϊόν έμενε απροστάτευτο.

Για να «μπλοκαριστούν» τα σημαδέματα των ποδοσφαιριστών, βρέθηκε λύση. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να επιλέξει σε ποιο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της θα εκτίει την ποινή του ο παίκτης που συμπλήρωσε κάρτες. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει προσφέρει πολλά στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου, αλλά και στην ποιότητά του, καθώς οι προπονητές ειδικά στα ματς που θεωρούνται κρίσιμα, έχουν τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες και καλύτερες λύσεις.

Παράλληλα έγινε διαχωρισμός των διοργανώσεων. Αν κάποιος συμπληρώσει κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα, δεν θα εκτίσει την ποινή του στο κύπελλο και το αντίστροφο.

Με τις κόκκινες κάρτες τύπου… Ρέτσου, όμως δεν προβλέφθηκε κάτι. Όταν βλέπεις τον Μανούχο να βγάζει δυο κάρτες σε δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο στον κεντρικό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού στο ματς με την Κηφισιά, άντε να πείσεις τον κοσμάκη όταν ακολουθούσε η ρεβάνς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, πως ήταν τυχαίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα