Αντίγραφα ρωσικών εγγράφων για την επανάσταση

Ο πρώην πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, ο Γκεόργκι Μουραντόφ ενημέρωσε ότι θα διαβιβάσουν στη ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα αντίγραφα πολύτιμων εγγράφων και μαρτυριών από τα ρωσικά Κρατικά Αρχεία που αφορούν την Επανάσταση

Ο πρώην πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, ο Γκεόργκι Μουραντόφ, είναι γνωστός ελληνιστής και μάλιστα προεδρεύει του Συνδέσμου Φιλίας μεταξύ Ρωσίας – Ελλάδας – Κύπρου.

Όπως, λοιπόν, ενημέρωσε ο κ. Μουραντόφ, θα διαβιβάσουν στη ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα αντίγραφα πολύτιμων εγγράφων και μαρτυριών από τα ρωσικά Κρατικά Αρχεία, και μεταξύ αυτών μοναδικές αναφορές των επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία και μια σειρά άλλες χώρες για τα τεκταινόμενα στις περιοχές, που εξελίσσονταν τα γεγονότα της Επανάστασης.

Και φυσικά, όλα αυτά τα αντίγραφα θα παραδοθούν στην ελληνική πλευρά για να αρχειοθετηθούν, καθώς αποτελούν μέρος της ελληνικής επανάστασης του 1821. Σε αυτά τα έγγραφα γίνεται λόγος για αναφορές του Ιωάννη Καποδίστρια στον τσάρο Νικόλαο Α΄, όταν ενημέρωνε για το πώς διαμορφωνόταν η κατάσταση γύρω από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς, όπως επισημαίνει ο Ρώσος διπλωμάτης, «ο Ι. Καποδίστριας έπραξε πολλά για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης, πριν αναδειχθεί πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας».

Ο κ. Μουραντόφ υποστηρίζει με πάθος την ιδέα για να υπάρξει Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας, θεωρεί ότι η ιστορία συνδέει την Ελλάδα με τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα