Αντίο Αμπιντάλ στην Μπάρτσα, με υπόσχεση επιστροφής

Αντίο, αλλά όχι οριστικό είπε σήμερα ο Ερίκ Αμπιντάλ στην Μπαρτσελόνα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Μάλιστα στη συνέντευξη έδωσαν το παρών τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου Σάντρο Ροσέλ, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής, Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Στην αίθουσα κυρίαρχησε η συγκίνηση, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Είναι μια δύσκολη μέρα. Έχω αγωνιστεί σ’ αυτή την ομάδα για έξι χρόνια και ήταν η πιο δυνατή εμπειρία της ζωής μου. Όταν έμαθα για την ασθένεια είχα δυο στόχους. Ο ένας ήταν να παλέψω για να δω τις δυο κόρες μου να μεγαλώσουν και ο άλλος για να παίξω ξανά», παραδέχτηκε ο Αμπιντάλ στις δηλώσεις του. «Θα μου άρεσε πολύ να μείνω, αλλά πρέπει να δεχτώ την απόφαση της διοίκησης. Φεύγω, αλλά σίγουρα θα ξαναγυρίσω. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Υπάρχει χρόνος για να σκεφτώ τα πάντα. Οι γιατροί δεν είπαν ότι πρέπει να σταματήσω να παίζω, δεν βάζω σε κίνδυνο τη ζωή μου. Είμαι σε καλή κατάσταση. Όχι στην καλύτερη δυνατή, αλλά είμαι καλύτερα σχετικά με 6 μήνες πριν. Είμαι 33 ετών και θέλω να συνεχίσω μέχρι τα 35», είπε ο Γάλλος αμυντικός.

Ο Σάντρο Ροσέλ τόνισε: «Δεν του λέμε αντίο, αλλά ότι θα συναντηθούμε ξανά. Όταν αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, μπορεί να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών μας σε παγκόσμιο επίπεδο», ενώ σχετικά με την περιπέτεια υγείας του (όγκο, εξαιτίας του οποίου έκανε δύο μεταμοσχεύεσεις στο συκώτι), ανέφερε: «Ο Αμπιντάλ είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος για όλους μας. Κέρδισε τις καρδιές μας. Μας έδειξε πως να μην τα παρατάμε ποτέ και πως με αποφασιστικότητα ξεπερνιούνται όλες οι δυσκολίες. Είναι ένα μάθημα ζωής που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Τέλος, ο Άντονι Θουμπιθαρέτα επισήμανε: «Έχουμε γελάσει, κλάψει, υποφέρει και απολαύσει πράγματα μαζί. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη μέρα που τον επισκέφτηκα στην κλινική και μου είπε ότι θα επιστρέψει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα