Αντιπροσωπεία Ελλήνων δικηγόρων, υπό τον Δ. Βερβεσό, παρέστη στη δίκη του Φρέντι Μπελέρη

Στο δικαστήριο των Τιράνων, όπου συζητήθηκε η εκ νέου επανεξέταση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, παρέστη σήμερα αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ι.Π. Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο. Παράλληλα, στο δικαστήριο παραβρέθηκαν ο Πάτρικ Χένρι, πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου των Δικηγόρων Ευρώπης (CCBE) και πρ. πρόεδρος του ΔΣ Λιέγης και ο δικηγόρος Αθηνών Άρης Κατσαλίδας.

Η αντιπροσωπεία το μεσημέρι θα δώσει, στα Τίρανα, συνέντευξη Τύπου για το θέμα της προφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

Επίσης, σχετικά με τη σύλληψη και τη συνεχιζόμενη κράτηση του Φρέντι Μπελέρη, η Ολομέλεια των προέδρων σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Α. Παραβίαση του άρθρου 3 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Στην υπόθεση Μπελέρη έχουμε επανειλημμένες παραβιάσεις του Άρθρου 3 του Πρωτοκόλλου Νο. 1 που εφαρμόζεται τόσο στις εθνικές όσο και στις τοπικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, το δικαίωμα στις ελεύθερες εκλογές αποτελεί θεμελιώδη αρχή και είναι ζωτικής σημασίας για τη θέσπιση και τη διατήρηση των θεμελίων μιας πραγματικής δημοκρατίας που διέπεται από το κράτος δικαίου. Το άρθρο 3 του πρωτοκόλλου αριθ.11 παρέχει το δικαίωμα σε έναν πολίτη να είναι υποψήφιος στις εκλογές και, εάν εκλεγεί, να μπορεί να ασκήσει την εντολή του που το δόθηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα