Ουρές στα συμβολαιογραφικά γραφεία: Ξεπερνούν τις 135.000 οι υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων

Χιλιάδες ακίνητα αλλάζουν χέρια με τα στοιχεία του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων να αποκαλύπτουν το άλμα των τιμών στην αγορά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται φέτος το κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων, τόσο μέσα από αγοροπωλησίες όσο και μέσω γονικών παροχών και δωρεών. Η άνοδος των τιμών στην κτηματαγορά σε συνδυασμό με την απλοποίηση πολλών διαδικασιών στις μεταβιβάσεις ωθούν όλο και περισσότερους στην απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα και είτε να αγοράσουν ακίνητο, είτε να το πουλήσουν, ή άπλα να το “περάσουν” στα παιδιά τους

Από τις αρχές τους έτους περισσότερες από 135.000 δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα myPROPERTY με τους φόρους που έχουν βεβαιωθεί σε αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές να υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ περίπου 61.000 δηλώσεις φόρου μεταβίβασης από αγοροπωλησίες ακινήτων, 27.000 δηλώσεις φόρου γονικής παροχής, 17.000 δηλώσεις δωρεών και 31.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου κληρονομιάς.

Χιλιάδες ακίνητα αλλάζουν χέρια με τα στοιχεία του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων να αποκαλύπτουν το άλμα των τιμών στην αγορά. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους υπεγράφησαν 10.278 συμβόλαια αγοραπωλησιών ακινήτων συνολικής αξίας 813,13 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα