Αντώνης Γεωργιάδης: Το μοιραίο τροχαίο που σακάτεψε τη ζωή του

Ο Αντώνης Γεωργιάδης υπήρξε ένας από τους προπονητές που έγραψαν την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ευφυής και δουλευταράς, με γνώσεις και μεταδοτικότητα είχε παντού φίλους και αναγνωριζόταν ως ένα μεγάλο μυαλό.

Η προπονητική του καριέρα διακόπηκε το 1996 μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε, γεγονός που του άφησε έκτοτε προβλήματα υγείας τα οποία ουδέποτε κατάφερε να ξεπεράσει.

Στις 12 Μαρτίου 1996 κι ενώ επέστρεφε στον Πύργο με το προσωπικό του αυτοκίνητο, ένα “Τογιότα Καρίνα” καθώς ήταν προπονητής του Πανηλειακού έχασε τον έλεγχο στην Κακιά Σκάλα.

Το αυτοκίνητο, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου ξέφυγε από την πορεία του στο 48,5ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Αθήνας – Κορίνθου και προσέκρουσε αρχικά στο στηθαίο του δρόμου. Ο Αντ. Γεωργιάδης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο κατέληξε με σφοδρή ταχύτητα στα βράχια.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ήταν βαριά τραυματισμένος και έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο. Η διακομιδή του έγινε με περιπολικό της Τροχαίας, λόγω της απεργίας των ασθενοφόρων.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Οι γιατροί διαπίστωσαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον εισήγαγαν επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφερόταν ότι : “Η κατάσταση του Αντ. Γεωργιάδη είναι κρίσιμη. Εχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Επίσης, κακώσεις στην κοιλιά, στο θώρακα και στα νεφρά”.

Ήταν σε κώμα και είχε αιμάτωμα στο κεφάλι. Η αναπνοή του υποστηριζόταν με τεχνητά μέσα.

Ο Γεωργιάδης χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών σε ΜΕΘ.

Τελικά, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να βγει νικητής, όμως (με εξαίρεση μια αποτυχημένη προσπάθεια με τον Ολυμπιακό Βόλου) δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει και πέθανε σήμερα (16/11/2020) σε ηλικία 85 ετών.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα