Απαγόρευσε η αστυνομία τις πορείες χρυσαυγιτών και αντιφασιστών

Διπλό απαγορευτικό έβαλε για λόγους «δημόσιας ασφάλειας» ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Αττικής στις πορείες που είχαν προγραμματίσει για το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας η Χρυσή Αυγή αλλά και τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που έχουν.  Η Χρυσή Αυγή διοργανώνει στο Σύνταγμα, στις 7 το απόγευμα ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις προφυλακίσεις των βουλευτών του κόμματος. Είχε ανακοινώσει ότι μετά θα έκανε πορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου θα ζητούσαν την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.   Αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν καλέσει αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα Προπύλαια και το Μοναστηράκι ως απάντηση στη συγκέντρωση της ΧΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (30-11-2013) στην πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Μοναστηρακίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί να εξελιχθούν περαιτέρω σε πορείες, για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω Απόφαση, δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Επίσης για να μην γίνουν έκτροπα, με απόφαση της Αστυνομίας θα παραμείνουν κλειστοί οι 3 σταθμοί του μετρό: «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο»

Διαβάστε επίσης