Απειλείται με πρόστιμο

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της ΠΑΕ Άρης προχώρησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση των «κίτρινων» μετά το παιχνίδι με τη Βέροια, στην οποία –μεταξύ άλλων– οι Θεσσαλονικείς ανέφεραν πως: «μασκαρεμένοι καμικάζι μας αφαίρεσαν βαθμούς».

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, για την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, με την ανακοίνωσή τους αυτή οι Θεσσαλονικείς προκαλούν το αίσθημα της απαξίωσης και της αποστροφής από το ποδόσφαιρο, κάτι που τιμωρείται. Βάσει των κανονισμών στον Άρη μπορεί να επιβληθεί επίπληξη ή στη χειρότερη περίπτωση πρόστιμο.

Αναλυτικά στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται: «Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Άρης νομίμως εκπροσωπούμενης, διότι την 16η Φεβρουαρίου 2014, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την επόμενη ημέρα (17/02/2014), δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικές και πολιτικές).

Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Διαιτησίας, διοργανώτριας των αγώνων), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα