Απίστευτο! Ποδοσφαιριστής ετών 66 αποκαλύπτει το μυστικό του… (vid)

Χαρά στο κουράγιο του!

Η περίπτωση του Ντράγκισα Κόσνιτς είναι από τις πιό… ασυνήθιστες στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Σέρβος παίκτης που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, βαδίζει στα 67 (!), εξακολουθεί να παίζει κάθε Κυριακή και δεν σκέπτεται να «κρεμάσει τα παπούτσια του», τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Ο Κόσνιτς είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους γηραιότερους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του πλανήτη και επιβιώνει με την σύνταξη των 130 ευρώ, ενώ στον κήπο του σπιτιού του, εκτρέφει κατσίκες και πρόβατα.

Ομως το μεγάλο του πάθος, είναι η «στρογγυλή Θεά». Κάθε Κυριακή βάζει το σάκο με τα απαραίτητα στο… υπέργηρο Yugo 45 και ξεκινά με προορισμό το γήπεδο της Προλετέρ Ντε Μέντζα, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της έκτης κατηγορίας του σερβικού πρωταθλήματος.

«Απ΄ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν -επίσημα- παίκτες της ηλικίας μου με δελτίο συμμετοχής. Κι εάν υπάρχουν, θα ήθελα να τους συναντήσω και να παίξω ένα παιχνίδι μαζί τους», δηλώνει με υπερήφανεια ο «Κόλε», στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο οποίος κάθε χρόνο, υποβάλεται σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου ν΄ ανανεωθεί το δελτίο του.

Ο Κόσνιτς αποδίδει την μακροζωία του στην… γενετική και τη μάλλον λιτή διατροφή του.

Το γάλα από τις δύο κατσίκες του, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διατροφής του:    «Δεν έκοψα ποτέ το γάλα, πίνω τουλάχιστον ένα λίτρο την ημέρα. Τρώω ψωμί και μέλι. Και αυγά, όχι όμως πολλά. Όταν υπάρχει κρέας, το τρώω, όταν δεν υπάρχει, τρώω τα υπόλοιπα»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα