Αποχωρεί από την Μπάγερν ένα κομμάτι της ιστορίας της

Ο Καρλ Χάϊντς Ρουμενίγκε, μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες στην Ιστορία της Μπάγερν Μονάχου, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στον σύλλογο, έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία… παράδοσης στον Ολιβερ Καν.

Την είδηση αποκάλυψαν τα κορυφαία ΜΜΕ της Γερμανίας και ειδικότερα η «Bild» και το περιοδικό «Kicker», διευκρινίζοντας ότι με αυτήν την επιλογή, ο Ρουμενίγκε θέλει να δώσει την δυνατότητα στον Καν, να βρεθεί «στο τιμόνι» των Βαυαρών, από την αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο Ρουμενίγκε είχε την αρμοδιότητα να επιβλέπει την εταιρεία που είναι ο άξονας του συλλόγου. Θέση που θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες ο Ολιβερ Καν, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει ως ηγέτες του συλλόγου, πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Ρουμενίγκε, διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κατά την δημιουργία της επαγγελματικής δομής το 2002 κι ενώ ήταν αντιπρόεδρος του συλλόγου. Κατά την διάρκεια των δύο δεκαετιών του στην εξουσία, ο σύλλογος γνώρισε την πιο παραγωγική περίοδο στην Ιστορία του, με δύο Champions League (2013, 2020) και 14 τίτλους στην μπουντεσλίγκα, εκ των οποίων οι εννέα ήταν διαδοχικοί!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα