Αποχώρησαν 56 στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Συνεχίζεται το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με «βολές» κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Με ένα μακροσκελές κείμενο προς τη νομαρχιακή επιτροπή και «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, 56 στελέχη αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, διαμηνύοντας ότι «δεν αποχωρούμε από την Αριστερά».

Στο κείμενό τους, κατηγορούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναδείχθηκε μεν δημοκρατικά, αλλά «από την πρώτη ημέρα πορεύεται αντιδημοκρατικά», ενώ δεν δείχνει «πρόθεση να αποτελέσει τον εγγυητή της ενότητας του χώρου, ως όφειλε».

Υπογραμμίζουν ότι με δική του ευθύνη συνεχίζονται «η τοξικότητα, οι προσωπικές επιθέσεις, η διάδοση fake news», προσθέτοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις σε ΣΕΒ και Economist, οι οποίες είναι μακριά από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποκορύφωμα αυτής της στάσης ήταν η διχαστική, ανιστόρητη και προσβλητική για την ιστορική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή», επισημαίνουν.

Έφυγε και ο Μάρκος – Αποχωρήσεις και από τη ΝΕ Δυτικής Αττικής

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκος, γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα. Το ίδιο έπραξαν και 15 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής.

«Έχω βιώσει στη διαδρομή αυτή 3 πολιτικές διασπάσεις, πάντα στενάχωρες, και τώρα βιώνω την τέταρτη. Τώρα οι συνθήκες μού επιβάλουν, σεβόμενος αυτή την προσωπική διαδρομή και ταυτόχρονα την αγωνία μου για το μέλλον της Αριστεράς να αποχωρήσω, μαζί με εκατοντάδες άλλους, από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής.

Και προσέθεσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις συντρόφων που βαδίσαμε την ίδια περπατησιά. Σεβαστές. Δεν αισθάνομαι με αυτούς ψυχική αποστασιοποίηση, αλλά μόνο πολιτική διαφοροποίηση».

Παράλληλα, με συλλογικό κείμενο αποχωρούν και 15 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «εμφανίζει ένα μοντέλο νέου τύπου ξεκάθαρα αρχηγοκεντρικού κόμματος, μακριά από τις ιδρυτικές και καταστατικές του αρχές, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνθηκε από την αριστερή ατζέντα και το ηθικό πλεονέκτημα που το χαρακτήριζε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα