Αποδεσμεύει όλες τις αθλήτριες ο Ολυμπιακός

Στα πρόθυρα διάλυσης οδηγούνται καταξιωμένα τμήματα  συλλόγων στον ελληνικό Αθλητισμό μετά την πολύμηνη παύση της αγωνιστικής δραστηριότητας.

«Θα κατέβουμε με νεανίδες, αποδεσμεύουμε όλες τις αθλήτριες» ήταν η θέση των ερυθρολεύκων στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Volley League γυναικών, όταν έγινε γνωστό ότι οι υπόλοιπες ομάδες συμφωνούν τελικά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

Η ΕΟΠΕ στη χθεσινή πεντάωρη τηλεδιάσκεψη με τις 14 ομάδες ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις υποβιβασμού για όσα σωματεία δεν κατέβουν, ενώ πολλές ομάδες έθεσαν θέματα οικονομικά, αλλά και αλλοίωσης πρωταθλήματος καθώς υπάρχουν ήδη αποχωρήσεις αθλητριών.

Ο Ολυμπιακός τόνισε ότι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δέσμευση από την Πολιτεία για το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα, αποδεσμεύει όλες τις αθλήτριες του, δίνοντάς τους το δικαίωμα να βρουν συμβόλαια αλλού.

Για να μην υποβιβαστεί, μάλιστα, ενημέρωσε ότι θα παίξει στο υπόλοιπο της σεζόν με όσες αθλήτριες θελήσουν να παραμείνουν και κυρίως τις νεανίδες του τμήματος!

Μια εξέλιξη απροσδόκητη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού είναι επί σειρά ετών πρωταθλήτρια, που έρχεται να προστεθεί στην προ ολίγων ημερών απόφαση να αποδεσμευτούν οι ξένοι και ο προπονητής και στο χάντμπολ ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε εξ αρχής διά στόματος Μαλακατέ ότι δεν συζητά καν τη διακοπή του πρωταθλήματος και στη συνέχεια οι ομάδες, παρότι υπήρξαν κάποιες που είχαν εκφράσει αντίθετη άποψη την προηγούμενη μέρα, συμφώνησαν να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση για να δηλώσουν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν και για να αποφύγουν πρόστιμα και αγωνιστικές επιπτώσεις.

Το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών, πάντως, είναι πιθανό να συνεχιστεί με διαφορετικό φορμάτ, κάτι που θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα κι αφού πρώτα ξεκαθαριστεί πότε θα γίνει η επανεκκίνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα