ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Κατάρ-Ισημερινός: (1): 3,35 - (Χ): 3,20 - (2): 2,22

ΚΑΤΑΡ: Οι διοργανωτές παίρνουν το βάπτισμα του πυρός σε Παγκόσμιο κύπελλο

  • Το Κατάρ, που φιλοξενεί τη διοργάνωση, παίζεται σε πολύ υψηλή απόδοση τόσο για την πρωτιά όσο και την πρόκριση. Είναι μια παντελώς άγνωστη ομάδα η οποία λογικά θα δώσει τρία ματς και θ αποχαιρετήσει την διοργάνωση από νωρίς.
  • Είναι η μικρότερη χώρα που έχει φιλοξενήσει ποτέ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με έκταση μόλις 11.627 τ.χλμ. και 2,7 εκατ. κατοίκους. Πιο μικρή σε έκταση από την Πελοπόννησο και με το μισό πληθυσμό από την Αθήνα

Το Κατάρ παίζει στα τελικά με αυτόματη ανάθεση και ουδέποτε στο παρελθόν έφτασε στο τέλος του δρόμου. Από το 2014 και έπειτα, οι τύχες της Εθνικής βρίσκονται στα χέρια ξένων προπονητών.

Από τη στιγμή που η διοργανώτρια τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, απέφυγε έναν όμιλο που θα σήκωνε το απόλυτο… απαγορευτικό. Βέβαια, η Ολλανδία των τριών τελικών, η Πρωταθλήτρια Αφρικής Σενεγάλη και ο επικίνδυνος Ισημερινός δεν σημαίνει ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πολλές.

Η Κυβέρνηση έσπρωξε τεράστια κονδύλια προκειμένου να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική την Εθνική σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο όλοι οι διεθνείς αγωνίζονται στην εγχώρια λίγκα, με παίκτες μόνο έξι ομάδων να καλούνται τους τελευταίους 12 μήνες («πρωταθλήτρια» η Αλ Σαντ με 12 κλήσεις).

Ενδεχόμενη αποφυγή της ήττας από τον Ισημερινό στην πρεμιέρα, θα στρώσει το έδαφος για την υπέρβαση και θα κρατήσει ψηλά το φρόνημα. Με τη Σενεγάλη θα πρόκειται για ακόμη έναν «τελικό», θα χρειάζεται κι εκεί θετικό αποτέλεσμα.

Tην τρίτη αγωνιστική το Κατάρ υποδέχεται την Ολλανδία και το μεγάλο στοίχημα είναι να έχει προηγηθεί το «δύο στα δύο» για τους «οράνιε». Σ’ αυτή την περίπτωση, το μεγάλο φαβορί αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα με αλλαγές και θα κρατήσει ανοικτό παράθυρο ελπίδας για το Κατάρ.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Φέλιξ Σάντσεθ Βας

Ο 47χρονος Ισπανός Φέλιξ Σάντσεθ Βας, κατέφθασε στο Κατάρ, στα 31 του χρόνια, έχοντας ως προπονητικό εφόδιο την 10ετη προϋπηρεσία στην Masia, την περίφημη Ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

 

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Στο Κατάρ δεν έχει υψόμετρο και ο Βαλένσια δεν φτάνει

  • Για τον Ισημερινό ήταν η υπέρβαση η πρόκρισή του καθώς εκμεταλλεύτηκε την έδρα του.
  • Έκανε την καλύτερή του πορεία στα προκριματικά της COMNEBOL τερματίζοντας στην 4άδα με επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες, καθώς και έξι ήττες.
  • Συμμετέχει για τέταρτη φορά στην τελική φάση, πρώτη από το 2014, μόνο το 2006 είχε μπει στις νοκ – άουτ φάσεις του θεσμού.

 

Η τελευταία παραγωγή ταλέντων είχε θετικό αντίκτυπο στην εθνική ομάδα του Ισημερινού αφού πλέον υπάρχει εξαιρετικό υλικό που τον βοήθησε να επιστρέψει σε τελική φάση Μουντιάλ, μετά το διάλειμμα του 2018.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του σε τελικά του Μουντιάλ. Η πρώτη το 2002, ενώ μόλις μια φορά (2006), προκρίθηκε από τον όμιλο.

Η ζώνη προκριματικών της Λατινικής Αμερικής είναι μακράν η πιο ανταγωνιστική κι έτσι πέρα από τις παραδοσιακές δυνάμεις Βραζιλία και Αργεντινή, όλες οι υπόλοιπες πρέπει να έχουν μια καλή «φουρνιά» παικτών για να τα καταφέρουν. Αυτό ίσχυσε εν πολλοίς με τον Ισημερινό κι έχοντας ως σύμμαχο το υψόμετρο του Κίτο, μάζεψε 26 βαθμούς, τερμάτισε τέταρτος και πήρε την απευθείας πρόκριση, ενώ άφησε πίσω του παραδοσιακές ομάδες της ηπείρου, όπως η Κολομβία, η Χιλή και η Παραγουάη!

Ο Ένερ Βαλένσια της Φενέρ(πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας με 35 γκολ) , ο Γκρουέσο της Άουγκσμπουργκ, ο Εστράδα της Κρουζ Αζούλ είναι μεταξύ των κορυφαίων παικτών, ενώ η Αγγλική Μπράιτον έχει πάρει Καϊσέδο, Σαρμιέντο και Εστουπινιάν στις τάξεις της. Αποκάλυψη είναι ο Ενκαπιέ της Λεβερκούζεν.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Γκουστάβο Αλφάρο

Με δισταγμό κι έντονη αμφιβολία υποδέχτηκε ο φίλαθλος κόσμος της χώρας τον 60χρονο κόουτς Γκουστάβο Αλφάρο, πριν από δύο χρόνια, αφού ο Αργεντινός ουσιαστικά ήταν ένας γυρολόγος και είχε αλλάξει πολλές ομάδες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

 

ΓΗΠΕΔΟ – Al Bayt

Το Al Bayt, στις 20 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, ανάμεσα στο Κατάρ και τον Ισημερινό(18:00) για τον Α΄ όμιλο. Το στάδιο βρίσκεται στο Αλ Κορ 35 χλμ. μακριά από το κέντρο της Ντόχα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο του Κατάρ με 60.000 θέσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα