Αποφασίστηκε η ΑΜΚ 30 εκατ. ευρώ

Με κάθε επισημότητα παίρνει πλέον σάρκα και οστά το όραμα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και η 30η Οκτωβρίου είναι ιστορική ημέρα στη νεότερη ιστορία της ομάδας. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση της «Δικέφαλος 1924» αποφασίστηκε η ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για τη δημιουργία της ιστορικής έδρας της «Ένωσης».

Παράλληλα, πέραν της ΑΜΚ έγινε και η εκλογή του ΔΣ της «Δικέφαλος 1924». Πρόεδρος θα είναι ο Κώστας Γενεράκης, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε από τον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ δύο φορές στο παρελθόν (1991-92 και 1998-99), ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Γιώργος Δαλακούρας, Παναγιώτης Ζαχόπουλος, Πέτρος Παππάς, Διονύσης Γιαννακόπουλος και Παρασκευάς Κοσμίδης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι διαδικασίες για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στην ΑΜΚ της «Δικέφαλος 1924», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναμένεται να καλύψει το ποσό των 11 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 30 που θα μπουν. Παράλληλα, στο ποσό αυτό θα προστεθούν τα 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και οι μισές από τις εισπράξεις των εισιτηρίων διαρκείας. Τα υπόλοιπα, μέχρι τα 65 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει συνολικά το νέο γήπεδο, θα καλυφθούν από τη χορηγία για την ονοματοδοσία του και τα χρήματα που θα μπουν στον ειδικό λογαριασμό από ανώνυμους και μη φίλους της ΑΕΚ.

Ανάπλαση και στο άλσος!

Πέραν του γηπέδου, της πεζοδρόμησης από τον σταθμό του Περισσού ως το γήπεδο, αλλά και της δημιουργίας υπόγειων δρόμων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ένα ακόμη πλάνο στο μυαλό του, ώστε η περιοχή πέριξ του γηπέδου να αναβαθμιστεί. Το σχέδιο του «Τίγρη» είναι η ανάπλαση του Άλσους, του οποίου η εικόνα τα τελευταία χρόνια προκαλεί… κατάθλιψη.

«Eγώ το Aλσος θα το κάνω… Mόντε Kάρλο», φέρεται να είπε ο Μελισσανίδης για το πλάνο που έχει στο μυαλό του και πρόσθεσε: «Mας έδωσε ο Θεός την ευλογία το οικόπεδο στο οποίο ήταν το γήπεδό μας να βρίσκεται δίπλα σε ένα τόσο καταπληκτικό χώρο. Είναι δυνατόν εμείς να ψάχναμε για το γήπεδο άλλη έκταση μακριά από τη συγκεκριμένη;».

Ο «Τίγρης» πιστεύει πως για να είναι όλα στην εντέλεια πρέπει και το άλσος να ανακτήσει τη χαμένη του «αίγλη», αφού κάποτε υπήρχε εκεί και ζωολογικός κήπος και ήταν το «καμάρι» της Νέας Φιλαδέλφειας. Επομένως, η ανάπλαση είναι επιβεβλημένη, ώστε όλη η περιοχή να αποκτήσει και πάλι την παλιά της «λάμψη». Εξάλλου, η ανάπλαση του άλσους θα φέρει περισσότερο κόσμο καθημερινά δίπλα στο γήπεδο, κάτι που ενδέχεται να αυξήσει και την «κίνηση» στους εμπορικούς χώρους του που θα λειτουργούν καθημερινά.

Διαβάστε επίσης