Αποκαλύψεις Παπαγεωργόπουλου

 

Άπλετο φως στην υπόθεση υπεξαίρεσης  ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης  φαίνεται να ρίχνει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο καταδικασθέντας σε ισόβια κάθειρξη πρώην δήμαρχος, εξέδωσε μέσα από τις φυλακές Διαβατών νέα επιστολή, στην οποία αποδεικνύει ότι η υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης γινόταν πριν το 1998, δηλαδή πριν ο ίδιος εκλεγεί δήμαρχος. Σε επιστολή του επιμένει ότι άδικα βρίσκεται στη φυλακή και άδικα σπιλώθηκε το όνομά του.

Αναλυτικά η νέα επιστολή

«Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου παρουσίασα την ίδια την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία στην σελ. 2235 παραδέχεται, ότι ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το 1998, όταν δηλαδή εγώ ήμουν Βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με τον Δήμο, υπεξαίρεσε 145.169,70€!

Αυτοακυρώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου την πρώτη ημέρα της εμφάνισής της, αφού η καταδίκη μου –πέρα από το ότι ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο κατετέθη εναντίον μου- ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ είχε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ΔΕΝ ΥΠΕΞΑΙΡΟΥΣΕ ΠΡΙΝ εκλεγώ Δήμαρχος, ΠΡΙΝ δηλαδή το 1999.

Σήμερα θα φέρω στην δημοσιότητα άλλο ένα συγκεκριμένο και εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για το έτος 1998, πριν δηλαδή εκλεγώ Δήμαρχος:

Ο έλεγχος της Οικονομικής Επιθεωρήτριας κ.Αν.Τσεμπερά στο έτος 1998, βρήκε δύο (2) πλαστά παραστατικά! Ένα τον Φεβρουάριο του 1998 ύψους 39.662.269 δρχ και ένα τον Ιούλιο του 1998 ύψους 19.051.597δρχ!»

Και συνέχισε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος λέγοντας τα εξής: «Δίνω σήμερα στην δημοσιότητα το χειρόγραφο πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας το οποίο για το πρώτο πλαστό διαπιστώνει: «Συνεπώς εκδόθηκε και το έτος 1997. Αλλά χρησιμοποιήθηκε αφού διορθώθηκε με σφραγίδα η ημερομηνία και το ετος 1998, προκειμένου να αναληφθεί εκ νέου από το Ταμείο του Δήμου ισόποσο του κατασκευασμένου πλέον διπλοτύπου ποσό»!

Και για το δεύτερο πλαστό διαπιστώνει:

«Συνεπώς είναι ανύπαρκτο και χρησιμοποιήθηκε ως μέσον για την εκταμίευση ποσού από το Ταμείο του Δήμου ισόποσου της αξίας του κατασκευασμένου διπλοτύπου. Άρα το ποσό που εκταμιεύθηκε από το Ταμείο του Δήμου με μη νόμιμο τρόπο χρησιμοποιώντας κατασκευασμενα διπλότυπα είσπραξης της ΔΟΥ Γενικών Εσόδων ΕΤΟΥΣ 1998 για νομιμοφάνεια ανέρχεται συνολικά στα 58.713.866 δρχ»! (σχετ. ΕΜΠ 651_26.6.2009)

Αμφιβάλει κάποιος μετά τα παραπάνω για την ύπαρξη υπεξαιρέσεων και πλαστογραφήσεων πριν οι Θεσσαλονικείς με εκλέξουν Δήμαρχός τους;

Συγχρόνως να υπογραμμίσω ότι στην απόφαση του Δικαστηρίου περιλαμβάνεται η ένορκη κατάθεση της κ.Τσεμπερά η οποία στην σελ. 628 λέει: «Όσον αφορά τα δύο πλαστά παραστατικά του ΕΤΟΥΣ 1998, αυτά δεν αφορούν την δημαρχία του Παπαγεωργόπουλου»!

Εγώ τι άλλο να προσθέσω;

Επίσης να πληροφορήσω τους πάντες ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Χασδάι Καπόν ενόρκως κατέθεσε στο Δικαστήριο (σελ.554 της απόφασης): «Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες έχω ακούσει για κάποια κρούσματα υπεξαίρεσης πριν την εποχή Παπαγεωργόπουλου και μη απόδοση ΦΜΥ. Έχω ακούσει για παράδειγμα ότι κατά την έρευνά της η Τσεμπερά βρήκε ένα παραστατικό του 1997 που διορθώθηκε σε 1998(!) και δόθηκε από τον Σαξώνη, για να κλείσει η προηγούμενη χρήση. Το συγκεκριμένο μόνο στη χρήση του 1998 μπορούσε να χρησιμοποιηθεί»!

Αλλά και ο ίδιος ο υπάλληλος του Δήμου στην απολογία του και στην σελ 1477 καταθέτει για τα πλαστά του 1998: «αυτά δεν έγιναν επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου βέβαια»!

Αποδεδειγμένα λοιπόν υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες υπήρχαν πολύ πριν ορκισθώ Δήμαρχος.

Οι οποίες υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες επί των ημερών μου αποκαλύφθηκαν, απολύθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο επίορκος υπάλληλος, δεσμεύθηκε σε 48 ώρες όλη η περιουσία του, μηνύθηκε από εμένα τον ίδιο μέσα σε 9 ημέρες και εν πάση περιπτώσει έγιναν ταχύτατα από πλευράς Δήμου όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία.

Λάθος λοιπόν η απόφαση του Δικαστηρίου. Άδικα σπιλώθηκε το όνομά μου. Άδικα βρίσκομαι ακόμη στην φυλακή! 146 ημέρες σήμερα».

Διαβάστε επίσης