Αποκατάσταση των γραμμών μεταφοράς ρεύματος στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ

Οι εργασίες αποκατάστασης, κόστους 500.000 ευρώ, ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ύστερα από εκπόνηση γεωτεχνικών και στατικών μελετών

Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία των γραμμών μεταφοράς ρεύματος Λάρισα-Λάρυμνα και Σχηματάρι-Άγρα, οι οποίες είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από την καταστροφική κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε τη Θεσσαλία, αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ.

Οι εργασίες αποκατάστασης τους, κόστους 500.000 ευρώ ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και αφού εκπονήθηκαν στοχευμένες γεωτεχνικές και στατικές μελέτες για τα τμήματα των Γραμμών Μεταφοράς που επηρεάστηκαν.

Ο ΑΔΜΗΕ προτεραιοποιεί την ανθεκτικότητα των υποδομών του σε επίπεδο πρόληψης «Στο πλαίσιο των εργασιών, τα έμπειρα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ κατασκεύασαν τρεις νέους πυλώνες και πραγματοποίησαν επιδιορθώσεις σε επιπλέον πέντε, αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία σημαντικών Γραμμών Μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης που διέρχονται από την κεντρική Ελλάδα», τονίζει ο Διαχειριστής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, η λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας παρέμεινε σταθερή, καθώς το δίκτυο της περιοχής είναι πυκνό και αξιοποιήθηκαν εναλλακτικοί ηλεκτρικοί δρόμοι για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής.

«Εν μέσω κλιματικής κρίσης, ο ΑΔΜΗΕ προτεραιοποιεί την ανθεκτικότητα των υποδομών του τόσο σε επίπεδο πρόληψης -με την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ανανέωσης κρίσιμου εξοπλισμού- όσο και αποκατάστασης βλαβών, το ταχύτερο δυνατό», τονίζεται ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα