Αποπομπή Κουίκ ζήτησε ο Καμμένος από τον Τσίπρα

Φαίνεται ότι ο τίτλος του “υπουργοφάγου” που του απένειμαν τα ΜΜΕ αρέσει στον Πάνο Καμμένο. Γι’ αυτό και τώρα έχει βάλεισ το στόχαστρο να καθαρίσει άλλον έναν. Μόνο που αυτή την φορά δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το δικό του κόμμα, του ΑΝΕΛ.

Έτσι, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος έβαλε στο στόχαστρο τον Τέρενς Κουίκ. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει θέσει βέτο, ζητώντας την αποπομπή του πρώην στενού του συνεργάτη στο κόμμα από την κυβέρνηση. Ο κ. Καμμένος καταφέρθηκε εναντίον του υφυπουργού Εξωτερικών, κατηγορώντας τον κ. Κουίκ για “μακεδονοκλάστη”. Από τα πυρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν ξέφυγε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, για την οποία όμως όπως λένε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δεν ζήτησε την αποπομπή της, ίσως επειδή γνωρίζει πως το όνομα της συζητείται για τον δήμο Της Αθήνας με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Τέρενς Κουίκ, υπενθύμισε στον πρόεδρο του ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός. Εδώ και καιρό πάντως κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ο Τέρενς Κουίκ στις συζητήσεις του με υπουργικά στελέχη αισθάνεται πιο πολύ ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο ως μέλος των ΑΝΕΛ. Η επιλογή του να πάρει αποστάσεις από το «όχι» του Πάνου Καμμένου στη Συμφωνία των Πρεσπών περισσότερο ως επιβεβαίωση αυτής της στάσης έρχεται και όχι ως αιφνίδια μεταβολή.

Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, εκτιμούν ότι το σίριαλ Κουίκ θα είναι το επόμενο που θα παρουσιαστεί για τη συγκυβέρνηση μετά την παραίτηση Κοτζιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και η έτερη υπουργός Έλενα Κουντουρά, που επίσης στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έδωσε το «παρών» χθες στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που επίσης θα υπερψηφίσει τη συμφωνία. Απών ήταν και ο Κώστας Ζουράρις.

Ο Σγουρίδης

Στην σκληρή γραμμή Καμμένου κινήθηκε σήμερα και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος κάλεσε τους διαφωνούντες να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. «Θα φτάσουμε στο Μάρτιο, πρόσθεσε, και εάν δεν έρθει και η συμφωνία, όπου και να έρθει η συμφωνία εμείς θα αποχωρήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, εμείς υλοποιούμε τη θέση μας. Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής της ΝΔ και θα υπερψηφίσουμε την οποιαδήποτε πρόταση εμπιστοσύνης ζητήσει ο Πρωθυπουργός, όπως θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό» διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Διάψευση

Αργότερα το μεσημέρι κυβερνητικές πηγές, προερχόμενες από το Μαξίμου διέψευσαν κατηγορηματικά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμένος ζήτησε την αποπομπή του Τέρενς Κουίκ από την Κυβέρνηση. Μάλιστα από το Μαξίμου χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες, ως μια στοχευμένη προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Απάντηση με νόημα ο Κουίκ

Με ατάκα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο Τέρενς Κουίκ στις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Έγραψε , λοιπόν, στο twitter ο Τέρενς Κούικ: “Αξίωμα σε όλες τις δουλειές και πόσο μάλλον στη πολιτικη: @atsipras «Καλό είναι όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτόν τον τόπο να μάθουμε να δουλεύουμε περισσότερο,να είμαστε πιο αποτελεσματικοί &να μιλάμε λιγότερο &κυρίως να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε &όχι όταν δεν πρέπει».

 

 

 

Διαβάστε επίσης