Απόψε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ: Κλειδώνει η υποψηφιότητα της Ε. Μελέτη

Στις 18:00 στο Ωδείο Αθηνών - Οι δύο εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εάν τελικά θα συμπεριληφθεί και ο Φρέντι Μπελέρη

Μπορεί χθες στο Μέγαρο Μαξίμου να ήχησε ο συναγερμός λόγω των περιφερειακών εξελίξεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ για την αξιολόγηση των δεδομένων που διαμορφώνονται, σήμερα πάντως το κυβερνητικό στρατόπεδο επανέρχεται σε περιβάλλον ευρωεκλογών, με δεδομένη την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ αυτές τις μέρες στο «γαλάζιο» οικοσύστημα είναι αν θα είναι εν τέλει υποψήφιος ο έγκλειστος στις φυλακές Χειμάρας Φρέντι Μπελέρης. Η περίπτωσή του έχει εξελιχθεί σε…τρενάκι του τρόμου, με διαρκείς εναλλαγές, καθώς στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας φάνηκε να προδιαγράφεται ότι δεν θα περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ενώ τις επόμενες μέρες άρχισαν να κερδίζουν ξανά έδαφος οι εισηγήσεις υπέρ της συμπερίληψης του στη λίστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το πρωί του Σαββάτου ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε σε αυτή την επαφή, αν και είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει προοπτική υποψηφιότητας του γιου του Φρέντι Μπελέρη. «Ή θα είναι ο Φρέντι υποψήφιος ή κανείς από την οικογένεια Μπελέρη», λέγεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα κοινοποιήσει στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση του σήμερα. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, εκκρεμότητα το απόγευμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δύο εισηγήσεις: αφενός, τη συμπερίληψη του κ. Μπελέρη, με το σκεπτικό ότι εκφράζει μεγάλο μέρος της «παραδοσιακής» βάσης της ΝΔ, αφετέρου τη μη συμπερίληψη του, καθώς έτσι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε διμερές και κομματικό. Αυτή τη γραμμή εκφράζουν, κυρίως, παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Σε κάθε περίπτωση, οι δυσκολίες για την υπόθεση Μπελέρη είναι πολλές και ίσως το γεγονός ότι ακόμα και στο στενό του περιβάλλον δεν έχουν μια οριστική απάντηση, έχει τη σημασία του.

Η «έκπληξη» της τελευταίας στιγμής, πάντως, φαίνεται ότι είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του Mega Ελεονώρας Μελέτη που μοιάζει να έχει πάρει την απόφαση να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να δοκιμάσει την τύχη της στο ευρωψηφοδέλτιο. Η κυρία Μελέτη λέγεται ότι είχε δεχθεί κρούση και προ μηνών, όμως τότε η συζήτηση δεν προχώρησε. Έκτοτε, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε, ενώ και το Mega της διεμήνυσε ότι η εκπομπή της θα ολοκληρωθεί πρόωρα την 1η Μαΐου, λόγω των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα η ιδια βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και έκανε συζήτηση για την υποψηφιότητά της, με την ίδια να θεωρείται ένα άκρως συμπαθές πρόσωπο με βάση την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια, βεβαίως, έχει πολλά ένσημα και στα δελτία ειδήσεων, πέρα από τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Η ΝΔ έχει ως αυτή την ώρα ανακοινώσει 32 ονόματα υποψηφίων, με τελευταίο αυτό του Γιώργου Αυτιά. Η σίγουρη προσθήκη της Ελεονώρας Μελέτη αφήνει άλλα 9 κενά στο παζλ και μένει να φανεί αν θα προστεθεί και αυτό του κ. Μπελέρη. Κατά τα άλλα, αναμένονται δύο ακόμα υποψηφιότητες από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Ανδρέα Ζαμπούκα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας Θεόφιλου Καραχάλιου. Υποψήφιος αναμένεται επίσης να είναι και ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα