Απόρριψη ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ζήτησε ελαφρυντικά για τους  ενόχους που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση αλλά δεν βαρύνονται με άλλα κακουργήματα

Λίγα λεπτά της ώρας κράτησε η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντίας Οικονόμου, ζητώντας στη διάρκειά της να απορριφθούν τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι τον επικεφαλής και τους επιτελάρχες του νεοναζιστικού μορφώματος.

Συγκεκριμένα η κα. Οικονόμου ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, αλλά και για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι. Στην αρχική αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί μόνο ένα ελαφρυντικό κι αυτό στους τρεις καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χ.Α., τον Δημήτρη Κουκούτση, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και τον Στάθη Μπούκουρα.

Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, η εισαγγελέας διέστειλε την πρότασή της για αναγνώριση ελαφρυντικού και για όσους από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δίχως όμως να έχουν κριθεί ένοχοι για άλλα κακουργήματα.

Σύμφωνα με την κα. Οικονόμου, εφόσον οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν έχουν διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη,  μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα.

Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες για τους οποίους η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που ζήτησαν, η κα. Οικονόμου εξήγησε ότι θα ήταν αντιφατικό από τη μία να προτείνει ελαφρυντικό και από την άλλη πλευρά να έχουν κριθεί ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

«Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών» κατέληξε η εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα