«Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται…»

Την πολιτική ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Αμερικής, έξω από κτίριο ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος, ανέλαβε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Νίκος Μαζιώτης. Ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα, απέδωσε την ενέργεια στο ότι εκεί στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

«Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται», είναι το μήνυμα που στέλνει στη σύντροφο του, Πόλα Ρούπα η οποία καταζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.. Στην ίδια συνέντευξη εκφράζει τη λύπη του για τον τραυματισμό αθώων πολιτών στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας ότι έγιναν από θραύσματα και όχι απευθείας από βολές του όπλου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαζιώτης
-Αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στις 10 Απριλίου του 2014 στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος και εξηγεί γιατί επελέγη το συγκεκριμένο κτίριο.

-Εκφράζει λύπη για τους τραυματισμούς των πολιτών, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας πως «έγιναν από θραύσματα και όχι από τις βολίδες του όπλου».

-Υπεραμύνεται του ένοπλου αγώνα, λέει πως είχε πάντα υπόψη του ότι το αντίτιμο των επιλογών του είναι «η πολύχρονη βαριά καταδίκη στη φυλακή» και σημειώνει πως σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδίου και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, να περάσουν στην παρανομία, ήταν ότι ήθελαν να μεγαλώσουν το παιδί τους, χωρίς να τους βλέπει πίσω από τα σίδερα.

-Δίνει τη δική του σκληρή απάντηση στον ισχυρισμό ότι η ένοπλη δράση προκαλεί μόνο καταστολή και μάλιστα σε βάρος ομοϊδεατών του.

-Εξηγεί γιατί ήθελε, παρά το σοβαρό τραύμα του, να φύγει εσπευσμένα από τον «Ευαγγελισμό» και γιατί πιστεύει ότι ο Επαναστατικός Αγώνας έχει ερείσματα στην κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα