Αρχι-μαγειρεία μαφιόζων οι ελληνικές φυλακές

Κόλαφος για το εγχώριο σωφρονιστικό σύστημα τα στοιχεία που συνέλεξε η Αντιτρομοκρατική για τη «Μαφία των φυλακών» και  περιέχονται στη σχετική ογκωδέστατη δικογραφία

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πως οι ελληνικές φυλακές αποτελούν τα αρχηγεία κάθε εγκληματικής ομάδας που θέλει να κυριαρχεί στους δρόμους. Και μάλιστα οι φυλακές του Κορυδαλλού είναι η «ναυαρχίδα» του υποκόσμου, καθώς πολλές φορές κρατούμενοι ηγούνται εγκληματικών οργανώσεων μέσα από τα κελιά.

Του Στέλιου Προμπονά

Αποδεικτικό του προλόγου αποτελεί η ίδια η ογκωδέστατη δικογραφία που συγκέντρωσε η Αντιτρομοκρατική για τη «Μαφία των φυλακών». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δικογραφία αναφέρονται 13 άτομα σαν ηγετικά στελέχη, τα οποία είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για 5 Έλληνες και 8 αλλοδαπούς, οι οποίοι έδιναν εντολές για δολοφονίες –μέσα και έξω από τις φυλακές–, για εκβιασμούς, αποδράσεις, συμβόλαια θανάτου, ακόμα και για καθοδήγηση μαρτύρων σε ποινικές υποθέσεις, ώστε να αλλαχτούν καταθέσεις.

Μέσα στη δικογραφία που σχηματίστηκε υπάρχουν μεγάλες υποθέσεις, όπως αυτή της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που είχε δολοφονηθεί από τρεις Αλβανούς, μετά από εντολή του Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος έγινε πιο γνωστός και ως «ο μακελάρης του Μικρολίμανου».

Ο Αλβανός κακοποιός Αρμπέρ Μπάκο, που έγινε πιο γνωστός και ως «ο μακελάρης του Μικρολίμανου», δολοφονήθηκε προ ημερών με απίστευτη αγριότητα, μέσα στο κελί του στις φυλακές του Κορυδαλλού

Ο ίδιος ο Μπάκο δολοφονήθηκε προ ημερών με απίστευτη αγριότητα, μέσα στο κελί του στις φυλακές του Κορυδαλλού, από τον δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου, επειδή του φερόταν με υποτιμητικό τρόπο. Η δολοφονία του Μπάκο συμπεριλαμβάνεται μέσα στη δικογραφία που συνέταξε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Επίσης, η επίθεση που έκανε ο Μπάκο τον Νοέμβρη του 2014 σε μπαρ του Μικρολίμανου με καλάσνικοφ αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Τότε, ο δολοφονημένος Αλβανός είχε γαζώσει το μαγαζί για τα μάτια μιας χορεύτριας. Ευτυχώς, από την επίθεση δεν είχε σκοτωθεί κανείς, αλλά είχαν τραυματιστεί 14 άτομα.

Άλλη μία σοβαρή υπόθεση που υπάρχει μέσα στη δικογραφία είναι η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στην οποία εμπλέκονται και οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως ηθικοί αυτουργοί.

Ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε στο δικαστήριο την ακλόνητη πεποίθησή του, πως ο Αριστείδης Φλώρος της Energa είναι ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Μάλιστα, ο ένας από τους κατηγορούμενους αναγνώρισε στο πρόσωπο του επιχειρηματία τον άνδρα που του έδωσε 3.000 ευρώ για να δολοφονήσει τον δικηγόρο.

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ Ή ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Η απόδραση από τον Κορυδαλλό

Άλλο ένα κομμάτι της δικογραφίας είναι η απόδραση δύο Αλβανών από τις φυλακές του Κορυδαλλού, οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, και στην απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, και στη ληστεία εις βάρος του.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής, η εγκληματική οργάνωση όχι μόνο διεύθυνε πίσω από τα κάγκελα τις αποδράσεις κρατουμένων, αλλά έδινε και εντολή να αποδράσουν. Ο λόγος ήταν πως τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα στις φυλακές, εμπιστεύονταν συγκεκριμένα άτομα για να κάνουν τις δολοφονίες ή τους εκβιασμούς. Και αν αυτά τα άτομα ήταν έγκλειστα σε φυλακές, τότε έπρεπε –είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο– να αποδράσουν, ώστε να πραγματοποιήσουν τις εντολές των αρχηγών του κυκλώματος.

Μάλιστα, υπήρξαν και προσπάθειες να φορτώσουν δολοφονίες κρατουμένων σε άλλους φυλακισμένους, με σκοπό να τους ενοχοποιήσουν. Έτσι είχε γίνει και στις 27 Ιανουαρίου, όταν ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης προσπάθησε να αποδώσει τον αιφνίδιο θάνατο ενός Αλβανού κρατουμένου σε δηλητηρίαση, ώστε να ενοχοποιηθεί ένας Έλληνας κρατούμενος, με τον οποίο βρίσκονταν στα «μαχαίρια».

 

Ενορχήστρωναν τα πάντα μέσα από τις φυλακές

Η εγκληματική ομάδα ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη. Μέσα από τις φυλακές ενορχήστρωναν τα πάντα. Το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών ήταν μέσα στην ημερήσια διάταξη της οργάνωσης, όπως και η προστασία καταστημάτων και διαφόρων άλλων επιχειρήσεων. Μέσω τραπεζών ή άλλων ιδρυμάτων πληρωμών έκαναν διακίνηση μαύρου χρήματος, νοίκιαζαν σπίτια, αγόραζαν αυτοκίνητα και μπορούσαν ακόμα να βγάλουν και άδειες οδήγησης, ώστε να διευκολύνονται τα μέλη της οργάνωσης στις αποστολές τους.

Τα μέλη της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν ή μεταβάλουν τις μαρτυρίες τους. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η δικογραφία ρίχνει φως σε όλα τα σοβαρά συμβάντα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως οι αποδράσεις κρατουμένων, η δολοφονία ενός Αλβανού τροφίμου και άλλων κακουργημάτων. Το οξύμωρο; Όλα αυτά ΔΕΝ συνιστούν σύμπτωμα κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, αντιθέτως αυτή θα συνεχιστεί με στόχο όπως διαμηνύεται από τη λεωφόρο Μεσογείων την ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, την ενίσχυση των δομών, «αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου».

Ας φωνάζει ο Αραβαντινός ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι στο έλεος του Θεού…

 

 

Διαβάστε επίσης