Αρχιδιαιτητής: Η τοξικότητα στο ζενίθ

Sports Παρασκήνια

H κοκορομαχία ανάμεσα στην ΕΠΟ και τη Super League για το πρόσωπο του αρχιδιαιτητή, δίνει λαβές για σχόλια στον φίλαθλο κόσμο, πως αλλού παίζονται τα πρωταθλήματα και ως εκ τούτου υποβαθμίζει το ποδοσφαιρικό προϊόν. Πόσο σημαντικό είναι δηλαδή να πρόεδρος της ΚΕΔ είναι ο Κλάτενμπεργκ, ή ο Μπένετ; Τι ακριβώς καθορίζουν;

Όταν έχει μπει η τεχνολογία στη διαιτησία που την χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με την περίφημη σύμβαση Παππά, όταν έρχονται ξένοι διαιτητές για όλα τα κρίσιμα παιχνίδια, πόσο σημαντικό είναι αν κάνει κουμάντο ο Κλάτενμπεργκ ή ο συνεργάτης του υπεύθυνος των παρατηρητών την περασμένη σεζόν Μπένετ; Όλη αυτή η φασαρία που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο παραμονές της έναρξης της νέας σεζόν, μόνο τοξικότητα προσέφερε. Κι έδωσε λαβές στους πονηρούς να κάνουν… παιχνίδι.

Στην πορεία της παρουσίας του ο Κλάτενμπεργκ είχε καταφέρει να δεχτεί τα πυρά σχεδόν του συνόλου των ΠΑΕ της Super League. Οι οποίες ξαφνικά τον αγάπησαν και αναγνώρισαν το πολύτιμο έργο του. Άλλες πάλι δεν θέλουν να τον βλέπουν. Κι όλα αυτά σ’ ένα πρωτάθλημα η τύχη του οποίου είχε τελειώσει πολύ νωρίς με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο απ’ τον… χειμώνα.

Ποιο είναι το ζήτημα δηλαδή; Πως ο Κλάτενμπεργκ μπορούσε να φέρει κορυφαίους ξένους διαιτητές όπως οι Μπριχ, Λαόθ, Μακέλι, Κάιπερς και ο Μπένετ δεν θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει; Πολύ κακό γίνεται για το τίποτα και το μόνο θύμα στην αντιπαράθεση είναι η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα μεγάλα τηλεοπτικά και διαφημιστικά συμβόλαια απομακρύνονται λόγω της τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ζημιωμένους τους επενδυτές, αλλά και την ΕΠΟ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα