Άρχισαν τα όργανα: Προσφεύγει η Λιόν στα δικαστήρια

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να ακυρώσει κάθε αθλητική δραστηριότητα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Με την διακοπή του πρωταθλήματος η  Λιόν είναι στην έβδομη θέση με 40 βαθμούς.Εάν επικρατήσει η τελική κατάταξη, Παρί ΣΖ(68), Μαρσέιγ (56) και Ρεν (50) προκρίνονται στο Champions League και Λιλ (49), Ρεμς (41), Νις στο Europa League.

Η Λιόν θα ζητήσει αποζημιώσεις «δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ» αφού στερήθηκε μια θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, για πρώτη φορά σε ένα τέταρτο του αιώνα, μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης  να τερματίσει την Ligue 1 λόγω κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ζαν-Μισέλ Ολάς.

Με κάποιες ομάδες να έχουν παίξει 27 αγώνες και άλλες 28 αγώνες, η LFP κατάρτισε την τελική κατάταξη σύμφωνα με έναν δείκτη βαθμών  ανά παιχνίδι, με αποτέλεσμα η Λυών να τερματίζει έβδομη χωρίς καμία πιθανότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση  για την περίοδο 2020-2021.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου είπε ότι οι θιγόμενοι σύλλογοι μπορούν να διερευνήσουν νομικές επιλογές. «Αν θέλουν να πάνε στο δικαστήριο, αφήστε τους να πάνω », δήλωσε  στο RMC Sport. «Απευθύνω έκκληση στην αλληλεγγύη και την ευθύνη όλων. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε τους άλλους και την κοινωνία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πώς να διαχειριστεί τις απώλειές του.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα