Άρης: Το πρώτο σωματείο μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Ήταν 25 Μαρτίου του 1914, όταν μία παρέα 22 νεαρών, σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση, έκαναν πράξη το όνειρό τους και ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο

Ήταν 25 Μαρτίου του 1914, όταν μία παρέα 22 νεαρών, σε ένα καφενείο της περιοχής του Βότση, έκαναν πράξη το όνειρό τους και ίδρυσαν ένα αθλητικό σωματείο, σε μία συμβολική για εκείνους αλλά και την πατρίδα μας ημερομηνία. Το πρώτο μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, από τους Τούρκους. Το όνομα αυτού; Άρης. Και το έμβλημά του ο Θεός του πολέμου, με χρώμα το κίτρινο και το μαύρο.

Το όνειρό τους πήρε σάρκα και οστά, με το πρώτο τμήμα του συλλόγου να αποτελεί το ποδόσφαιρο, το οποίο ιδρύθηκε το ίδιο έτος με τον σύλλογο. Ακολούθησε αυτό του μπάσκετ οκτώ χρόνια αργότερα, δηλαδή το 1922, και τρία χρόνια μετά (1925) ιδρύθηκε το τμήμα του πόλο.

Το 1926 προκειμένου ο σύλλογος να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα τμήματα που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται, τροποποιήθηκε το καταστατικό του κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την μετονομασία του σε Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα