Άρση ασυλίας του Πολάκη ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Tην άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ψήφισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από μήνυση του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη.

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ κατά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Αξίζει δε να σημειωθεί οτι o ΣΥΡΙΖΑ «μάζεψε» τον Παύλο Πολάκη, με τον τελευταίο να μην εμφανίζεται στην Επιτροπή έτσι ώστε να δώσει τη δική του εξήγηση.

Τον ρόλο του υπερασπιστή του ανέλαβε, ως αντί-Πολάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος με χυδαιολογίες επιτέθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλοντας τη διαδικασία ως καταχρηστική.

Επί της διαδικασίας ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι πρόκειται για μία άλλη περίπτωση και μία άλλη υπόθεση με διαφορετικά χαρακτηριστικά ενώ ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, επισήμανε ότι πρόκειται για αντιπαράθεση εκτός Κοινοβουλίου η οποία δεν εμπίπτει ούτε στο Σύνταγμα , ούτε στον κανονισμό της Βουλής.

Από τη δική του πλευρά του ο Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σύνταγμα και ο νόμος εξαιρούν την περίπτωση της συκοφαντικής δυσφήισης, επιχειρηματολογώντας υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα