“Αστειότητες” απαντά η Αθήνα στις δηλώσεις για το χρέος

Εκνευρισμό στην Αθήνα προκάλεσε η συνεδρίαση του EuroWorking Group με αξιωματούχους του Μεγάρου Μαξίμου να κάνουν λόγο για αστειότητες με αφορμή τις δηλώσεις που μεταθέτουν τα μέτρα για το χρέος μετά το 2018.

Σε κοινή δήλωσή τους οι θεσμοί λένε τα εξής: «Το EWG έκανε αποτίμηση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος του ESM. Το EWG καλωσορίζει την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Μόλις εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορέσει να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους για την επόμενη εκταμίευση και να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο άμεσο μέλλον, στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου 2016».

Η συμφωνία του 2016 ξεκαθαρίζει πως η οποιαδήποτε ποσοτικοποίηση, συμφωνία και εφαρμογή των μέτρων θα γίνει το 2018, όταν ολοκληρωθεί το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, μετά δηλαδή τις γερμανικές εκλογές.

«Μέχρι τέλος Μαΐου. Αυτή είναι η συμφωνία μας. Εμείς κάνουμε ότι πρέπει και εκείνοι ότι οφείλουν» σχολίασε στην «Α» κυβερνητικός αξιωματούχος κάνοντας ξεκάθαρο πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κάνει σαφές σε κάθε τόνο πως η Ελλάδα χρειάζεται τη συμφωνία για το χρέος ώστε να μπει στην ποσοτική χαλάρωση.

Διαβάστε επίσης