Αυτοί εξαπατούσαν τους ηλικιωμένους παριστάνοντας τους λογιστές (pics)

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε ατόμων, που παρίσταναν τους εφοριακούς ή τους λογιστές εξαπατούσαν ηλικιωμένους από τους οποίους απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, αποσκοπεί, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9769851 και 210-9690800 του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι 5 συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου στην Ηλιούπολη και όπως προέκυψε από την έρευνα,  εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον είχαν συγκροτήσει ομάδα με διακριτούς ρόλους και με αρχηγό τον 51χρονο.   Προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους εφοριακούς ή ακόμη και στους ασφαλιστές, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και εξαπατώντας τα,  τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας

a

 

 

Β) ΖΕΡΒΑ Γεώργιο του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα

b

 

 

Γ) ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα

g

 

 

Δ) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα

d

 

 

Ε) SCUTELNICU Simona – Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία

e

 

 

Διαβάστε επίσης