bpbg
bpbg

«Αβανταδόρος» υπουργός προστατεύει την Τουλουπάκη!!!

Μέγα ατόπημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, ο οποίος αρνείται –παρά την κακουργηματική δίωξη σε βάρος της– να υποβάλει πρόταση ώστε να τεθεί σε προσωρινή αργία - Αίνιγμα η στάση Γεραπετρίτη

Τα τελευταία επεισόδια που αφορούν τη σκευωρία της Novartis και η προσπάθεια διάσωσης της κας Τουλουπάκη που επιχειρείται από πολιτικούς και δικαστικούς κύκλους, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα πολιτικοδικαστικά θρίλερ ταινιών υψηλού επιπέδου που κατά το παρελθόν έχουμε απολαύσει –ή αγανακτήσει– σε χολιγουντιανές παραγωγές.

Η «Α» με το σημερινό της ρεπορτάζ αποκαλύπτει τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων αυτών και τις τακτικές που ακολουθούν, ώστε ο καταλογισμός των ευθυνών που βαρύνουν την κα Τουλουπάκη να είναι κατά το δυνατόν ηπίας μορφής και –γιατί όχι;– ανύπαρκτος(!!!).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Για να μην επαναλαμβανόμαστε με γνωστά γεγονότα, παραθέτουμε χρονολογικά και συνοπτικά τα κομβικά σημεία της σκευωρίας που στήθηκε εις βάρος των δέκα πολιτικών από πολιτικούς και δικαστικούς στην υπόθεση Novartis.

>> Τον Φεβρουάριο του 2018, η κα Τουλουπάκη στέλνει στη Βουλή φάκελο με «αξιόπιστες» μαρτυρίες προστατευομένων μαρτύρων, σύμφωνα με τον οποίο δέκα πολιτικοί χρηματίστηκαν.

>> Τα θιγμένα πολιτικά πρόσωπα προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, κάνουν λόγο για σκευωρία και ζητούν την τιμωρία της κας Τουλουπάκη, αλλά και των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Κατερίνας Κελέση» –κατά κόσμον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη και Μαρία Μαραγγέλη, αντίστοιχα– που παρανόμως από την κα Τουλουπάκη έλαβαν την προστασία που δικαιούνται μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

>> Μετά παρέλευση ενός έτους, λόγω της ανυπαρξίας στοιχείων, η κα Τουλουπάκη υποχρεώνεται να αρχειοθετήσει τους φακέλους που αφορούσαν τους επτά από τους δέκα πολιτικούς. Στο διάστημα αυτό αλλά και μέχρι σήμερα, ισχυριζόμενη ότι ερευνά –επί δυόμισι χρόνια, αν είναι δυνατόν(!!!)– τις τυχόν ευθύνες των κ.κ. Άδ. Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλου, δεν αρχειοθετεί τους φακέλους που τους αφορούν, θέτοντάς τους έτσι σε  μια ιδιότυπη «ομηρία», που έχει εμφανή προσχηματικό χαρακτήρα. Για δε τον δέκατο πολιτικό, τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος οικειοθελώς αποποιήθηκε την προστασία της βουλευτικής ασυλίας, την πρακτική της κας Τουλουπάκη ανέλαβε να συνεχίσει η ΣΥΡΙΖΑϊκής προέλευσης ανακρίτρια Διαφθοράς κα Μπόσνου, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει καν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή, προφανώς γιατί λόγω ανύπαρκτων στοιχείων εις βάρος του Ανδρ. Λοβέρδου θα υποχρεωνόταν να περατώσει την έρευνα με αποτέλεσμα την απαλλαγή του με έκδοση βουλεύματος, άρα και το φινάλε του αφηγήματος των Πολλάκηδων και Καρτερών για πολιτικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση Novartis.

>> Η έρευνα για τις μηνύσεις των πολιτικών προσώπων (Αντ. Σαμαρά, Δημ. Αβραμόπουλου, Γ. Στουρνάρα) αλλά και οι καταγγελίες του πρώην επόπτη της ανάκρισης αντεισαγγελέα ΑΠ Γ. Αγγελή, ανατίθενται μετά από πολλές κυβιστήσεις των πρώην εισαγγελέων Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και Δημ. Δασούλα, στον αντεισαγγελέα ΑΠ Ευάγγελο Ζαχαρή.

Και εδώ αρχίζουν τα γλέντια…

Μετά από έρευνα 14 μηνών περίπου, το πόρισμα του αντεισαγγελέα Ζαχαρή είναι πραγματικός καταπέλτης εις βάρος όχι των πολιτικών προσώπων αλλά της κας Τουλουπάκη.

Της καταλογίζει ευθύνες:

1)      Για την κατάχρηση εξουσίας σε  βαθμό κακουργήματος κατά συρροή, καθώς εν γνώσει της  εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία αθώους,

2)      Για την κατάχρηση εξουσίας σε  βαθμό πλημμελήματος κατά συρροή, καθώς με περισσότερες από μία πράξεις της τέλεσε εγκλήματα τα οποία τιμωρούνται με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές,

3)      Για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντά της με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει κάποιον άλλο,

4)      Για την  ψευδή βεβαίωση κατ’  εξακολούθηση, καθώς σε έγγραφα βεβαίωσε με πρόθεση ψευδώς περιστατικά που μπορεί να είχαν έννομες συνέπειες σε συγκεκριμένα πρόσωπα,

5)      Για την παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, και

6)      Για την παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς γνωστοποίησε σε τρίτους απόρρητα στοιχεία και παράλληλα ανακοίνωσε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από το πόρισμα Ζαχαρή υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες και αυταπόδεικτες πειθαρχικές παραβάσεις της κας Ελ. Τουλουπάκη για τις οποίες, παρά το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας όσο και οι αρμόδιοι εισαγγελείς ΑΠ είχαν ενημερωθεί, ουδέποτε προχώρησαν σε έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών εις βάρος της.

Μετά όμως την ποινική δίωξη εις βάρος της Ελ. Τουλουπάκη, λόγω του πορίσματος Ζαχαρή, αναμενόταν ότι θα προχωρούσε η διαδικασία με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να τεθεί σε προσωρινή αργία η εισαγγελέας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δηλαδή, ο κ. Τσιάρας με πρότασή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, θα ζητούσε να τεθεί σε προσωρινή αργία η κα Τουλουπάκη.

Η «Α» αποκαλύπτει σήμερα ότι ουδέποτε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας απέστειλε προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πρόταση για να τεθεί σε προσωρινή αργία η εισαγγελέας Διαφθοράς κα Ελένη Τουλουπάκη.

Το ατόπημα αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης είχε και συνέχεια, αφού από τις 22 Ιουλίου 2020 και μετέπειτα διαβεβαίωνε ψευδώς τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς που είχαν υποστεί τα πάνδεινα από την κα Τουλουπάκη ότι έχει αποστείλει πρόταση προς το ΑΔΣ.

Πλην όμως, το έγγραφο που είχε αποστείλει αφορούσε μόνο την εντολή να επιλεγεί αναπληρωτής προϊστάμενος της Εισαγγελίας Διαφθοράς –σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της νέας επόπτριας της Εισαγγελίας Διαφθοράς κας Γεωργίας Αδειλίνη–, και όχι να τεθεί σε αργία η κα Τουλουπάκη…

Όταν ο κ. Τσιάρας ερωτήθηκε για το ατόπημά του αυτό, αρχικά διατύπωσε την άποψη ότι η νομοθεσία, που κάνει λόγο για πρόταση και μόνο, ήταν στη διακριτική του ευχέρεια να αποστείλει ή μη πρόταση για να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής αργίας η κα Τουλουπάκη. Στη συνέχεια, όταν αντελήφθη ότι ακόμη και συγγένεια πρώτου βαθμού να είχε με την κα Τουλουπάκη, ηθικά, δεοντολογικά αλλά και κανονιστικά δεν είχε το δικαίωμα αυτό, ισχυρίστηκε ότι «πιέζεται» να μην προχωρήσει  σε κατάθεση πρότασης για προσωρινή αργία…

Προφανώς, ο κ. Τσιάρας, ο οποίος ως μικροβιολόγος έχει ασχοληθεί με επιτυχία στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει την εντύπωση ότι με πειραματόζωα τους Έλληνες πολίτες του 21ου αιώνα, μπορεί να έχει επιτυχία και στην απευθείας σωματική γονιμοποίηση…

Άλλο Διονυσάτος και άλλο Τουλουπάκη…

Κατά το παρελθόν, αξίζει να υπενθυμίσουμε την περίπτωση του δικαστή Γεράσιμου Διονυσάτου, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης προς το ΑΝ.ΔΙΚ.ΣΥΜ. ετέθη σε προσωρινή αργία, η οποία διήρκεσε δυόμισι χρόνια.

Το αδίκημα για το οποίο του ασκήθηκε δίωξη ήταν της μη αυτοεξαίρεσής του σε ποινική δίκη, αδίκημα πλημμεληματικής μορφής. Ο δικαστής αθωώθηκε πανηγυρικά, επέστρεψε στα καθήκοντά του, και βεβαίως από τη διαδικασία αυτή δεν επλήγη το κύρος της Δικαιοσύνης.

Στην περίπτωση της κας Τουλουπάκη, με κατηγορίες για πλήθος κακουργηματικών και πλημμεληματικών αδικημάτων, ο κ. Τσιάρας έκρινε(!!!) ότι δεν πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης, επιτρέποντας έτσι στην κα Τουλουπάκη να προΐσταται της Εισαγγελίας Διαφθοράς και να συνεχίζει την έρευνά της στην υπόθεση Novartis, για την οποία ήδη της έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, ψευδείς βεβαιώσεις και διάφορα άλλα αδικήματα σύμφωνα με το πόρισμα Ζαχαρή.

Η περίπτωση αυτή της συμπεριφοράς του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα αξίζει να περάσει στο βιβλίο Γκίνες…

Δικαστικοί κύκλοι που έχουν ήδη πληροφορηθεί το ατόπημα αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας χιούμορ, διατυπώνουν την άποψη ότι ενδεχομένως ο κ. Υπουργός να έχει ενταχθεί στο κίνημα στήριξης της κας Τουλουπάκη.

Ζήτησε αργία για άλλη εισαγγελέα…

Ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει τις προθέσεις του κ. Τσιάρα να προστατέψει την κα Τουλουπάκη, είναι το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη θεμάτων που θα εξετάσει στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 το ΑΔΣ, μεταξύ των περίπου 15 θεμάτων υπάρχει και η πρόταση του κ. Τσιάρα για να τεθεί σε προσωρινή αργία η εισαγγελέας Κερκύρας, η οποία κατηγορείται μόνο για ένα αδίκημα εξ αυτών που βαρύνουν την κα Τουλουπάκη, το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Δηλαδή, ο κ. Τσιάρας, έχοντας προφανώς δική του ατζέντα, ή πιεζόμενος από ανωτέρους του, ή παρέχοντας κάποια «εξυπηρέτηση» σε κάποιους αγνώστους κύκλους, έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να επιζητεί την εφαρμογή των νόμων για την προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης κατά το δοκούν…

Δεν σεβάστηκε τους συναδέλφους του στην Κυβέρνηση και στη Βουλή

Με το κύρος της Δικαιοσύνης να βρίσκεται στο ναδίρ, λόγω των ανωτάτων δικαστών και εισαγγελέων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –οι περιπτώσεις των κ.κ. Ξένης Δημητρίου, Βασιλικής Θάνου, του κ. Πέππα, αλλά και μικροτέρων κατηγοριών όπως των κ.κ. Ζαγοραίου, Παππά, Μαρνέρη, της κας Τζίβα κ.λπ. έχουν γράψει «ιστορία»–, ο κ. Τσιάρας έχει την εντύπωση ότι μπορεί να προστατέψει την κα Τουλουπάκη. Προφανώς αδιαφορεί για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν από την παράνομη, ανειδεοντολογική και ανήθικη αλλά κυρίως απαράδεκτη ηθικά και δεοντολογικά συμπεριφορά του προς τα θιγόμενα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συνυπηρέτησε και συνυπηρετεί είτε ως υπουργός επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά και Κυρ. Μητσοτάκη, είτε ως βουλευτής με συναδέλφους του που ανήκουν σε διαφορετική κοινοβουλευτική ομάδα, όπως ο Ευ. Βενιζέλος, ο Ανδρ. Λοβέρδος, ο Γ. Κουτρουμάνης.

Εμπαιγμός Τσιάρα για το ατόπημα:

«Θέλω να προστατέψω τον Άδωνι»…

Ως επιχείρημα στις εύλογες ερωτήσεις των συναδέλφων του θιγομένων πολιτικών, γιατί δεν υπέβαλε πρόταση ώστε να τεθεί σε προσωρινή αργία η κα Τουλουπάκη, ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», προέβαλε το επιχείρημα: «Αργότερα, παιδιά, ας περιμένουμε να αρχειοθετηθεί και ο φάκελος του Άδωνι».

Το επιχείρημα του κ. Τσιάρα αξίζει να συμπεριληφθεί σε κείμενο επιθεώρησης τύπου Σεφερλή. Και αυτό επειδή ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης συχνά-πυκνά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του τοποθετείται λέγοντας ότι «θα ησυχάσω μόνο όταν κλείσω φυλακή την Τουλουπάκη».

Και επίσης, πολλές φορές αναφερόμενος στη δήθεν έρευνα της εισαγγελέως που τον αφορά, έχει δηλώσει ότι αρνείται να ερευνηθεί από μία εισαγγελέα που διώκεται με βαριές κατηγορίες για τη συμπεριφορά της στην έρευνα Novartis και δεν έχει αντίρρηση να ελεγχθεί από οποιονδήποτε άλλον εισαγγελέα.

Το «επιχείρημα» αυτό του κ. Τσιάρα ενδεχομένως να δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί μέχρι σήμερα επί δυόμισι χρόνια η κα Τουλουπάκη δεν αρχειοθετεί τον φάκελο Άδ. Γεωργιάδη… Μάλλον επειδή πιστεύει ότι, έχοντάς τον «όμηρο», θα παραμένει στη θέση της μέχρι τη λήξη της θητείας της, τον Απρίλιο του 2021.

Ως βουλευτής «καταχειρίασε» την Τουλουπάκη. Ως υπουργός την προστάτεψε…

Για να αντιληφθεί κάποιος την εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά του κ. Τσιάρα, όσον αφορά την κα Τουλουπάκη, θα αναφερθούμε στο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ενέκρινε και προσυπέγραψε διά της ψήφου του και με τα δύο χέρια(!!!).

Τι αναφέρει το πόρισμα αυτό;

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε τα εξής:

>> «Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων είναι αφηγηματικές και καθοδηγούμενες και ασκούνται πιέσεις σε αυτούς να καταθέσουν με εκμετάλλευση της δυσχερούς τους θέσης, ότι ως εμπλεκόμενοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταστούν κατηγορούμενοι».

Ποιος ασκούσε τις πιέσεις στους μάρτυρες; Απάντηση: Η κα Τουλουπάκη.

>> «Την ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων οι εισαγγελείς την έχουν εντοπίσει από την έρευνα στις ΗΠΑ».

Ποιος εισηγήθηκε να χριστούν οι μάρτυρες ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος»; Απάντηση: Η κα Τουλουπάκη.

>> «Ποιος πίεζε ώστε να καταθέσουν σε βάρος πολιτικών προσώπων οι Φρουζής, Μανίας, Βουλκίδης και Μανιαδάκης;» Απάντηση: Η κα Τουλουπάκη.

>> Ποιος ευθύνεται για το συμπέρασμα του πορίσματος της Προανακριτικής ότι «οι εισαγγελείς προέβαιναν σε μια σειρά από προβληματικές πράξεις σε σχέση τόσο με την εξέταση των μαρτύρων, την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας, τα έγγραφα του FBI κ.λπ.;» Απάντηση: Η κα Τουλουπάκη.

>> Ποιος ευθύνεται για το συμπέρασμα του πορίσματος της Προανακριτικής ότι:

«Α) Κρίσιμα έγγραφα και δη του FBI και δεν προσκομίζεται μέχρι και σήμερα η αλληλογραφία που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε έρευνα σε βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων στις ΗΠΑ και ότι αυτά τα ονόματα αναφέρθηκαν το πρώτον από τους εδώ εισαγγελείς.

»Β) Το μένος κατά των πολιτικών προσώπων και δη κατά του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά αποδεικνύεται και από την επίδειξη δύναμης κατά τον έλεγχο που έκαναν στις θυρίδες της συζύγου του και του αδελφού του. Τον αντιμετώπισαν ως κοινό εγκληματία, αφού δεν ανέμειναν να προσέλθει άνθρωπος να τις ανοίξει με το κλειδί τους, αλλά επέλεξαν να τις παραβιάσουν».

Ποιος ευθύνεται για τα παραπάνω; Απάντηση: Η κα Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τις απόψεις αλλά κυρίως με την αδράνεια και την άρνηση του κ. Τσιάρα να πράξει τα δέοντα, ώστε να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και να διαλευκανθεί πλήρως η σκευωρία εις βάρος των πολιτικών στην υπόθεση Novartis, όλα τα προαναφερόμενα δεν αποτελούν σοβαρό λόγο προκειμένου ο κ. Υπουργός να θέσει σε προσωρινή αργία την εισαγγελέα Διαφθοράς.

Αίνιγμα η στάση του κ. Γεραπετρίτη

Στους δικαστικούς κύκλους, έντονα κυκλοφορεί η φήμη ότι η θετική στάση του κ. Τσιάρα για την κα Τουλουπάκη οφείλεται σε παρέμβαση του επιτελάρχη του Μεγάρου Μαξίμου, κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, ώστε να αποτραπεί κάθε ενέργεια «αποκαθήλωσης» της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Μάλιστα, του αποδίδουν το επιχείρημα που ανέπτυξε στον κ. Τσιάρα και σύμφωνα με το οποίο διατυπώθηκε η άποψη «ας μη βιαστούμε, ας περιμένουμε το Ειδικό Δικαστήριο, άλλωστε τον επόμενο Απρίλιο λήγει η θητεία της. Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε».

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Νο2 στην κυβέρνηση και έγκριτος νομικός κ. Γεραπετρίτης είχε συμμετοχή στο ατόπημα του υπουργού Δικαιοσύνης. Ως καλοδεχούμενος επισκέπτης στη ΝΔ και ως εμπνευστής του επιτελικού κράτους, θα πρέπει να γνωρίζει ότι στα κοινοβουλευτικά στελέχη της παράταξης αξίζει ο σεβασμός και όχι οι ίντριγκες εις βάρος τους, όταν μάλιστα έχουν επί δεκαετίες στηρίξει τη ΝΔ και κυρίως όταν έχει επιχειρηθεί εις βάρος τους μια τερατώδης σκευωρία όπως αυτή της Novartis. Ως νομικός αλλά και εκ του ρόλου του, ως υπουργός Επικρατείας, καλό θα είναι να ενημερώσει τον ιατρό, υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα ότι η νομιμότητα είναι το Α και το Ω για κάθε κυβερνητικό αξιωματούχο.   

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα