«Στόχος της κυβέρνησης ο “καθαρός” αθλητισμός» τόνισε ο Αυγενάκης

«Ο “καθαρός” αθλητισμός αποτελεί βασικό μας στόχο, καθώς για την κυβέρνηση ο αθλητισμός είναι προϋπόθεση για μια υγιή κοινωνία». Τάδε έφη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την αποψινή (15/7) συνάντησή του με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τα μέλη του ΕΣΚΑΝ, για τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας, τις αρμοδιότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας. Από την πλευρά του, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο Λευτέρης Αυγενάκης, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης ενίσχυσης και στήριξης στο έργο του ΕΣΚΑΝ.

Το οποίο, ενόψει του προσεχούς Ολυμπιακού Έτους θα έχει ακόμα πιο αυξημένο φόρτο, καθώς το Συμβούλιο ουσιαστικά αποτελεί τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ.

Ο υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες του Υπουργείου με επιστημονικούς, θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης, κυρίως των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, πως άμεσα θα πρέπει να συσταθεί επιστημονική επιτροπή.

«Το Ντόπινγκ είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Ίσως το σημαντικότερο που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στις μέρες μας. Για εμάς είναι πολιτική προτεραιότητα να στηρίξουμε τον “καθαρό” αθλητισμό που αποτελεί φορέα του ολυμπιακού ιδεώδους και των μακραίωνων αξιών που το συντροφεύουν, ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των “ενισχυμένων” υπερ-επιδόσεων.

Ο “καθαρός” αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα- από τα σχολικά πρωταθλήματα, έως τις παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες- αποτελεί βασικό μας στόχο, καθώς για την κυβέρνηση ο αθλητισμός είναι προϋπόθεση για μια υγιή κοινωνία», δήλωσε ο υφυπουργός.

 

Διαβάστε επίσης