Αυγέρη στον Π. Μαρινάκη: Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ο Μητσοτάκης είναι αλλεπάλληλες κρίσεις

Η Δώρα Αυγέρη τόνισε πως «η παράταξη του κ. Μαρινάκη έχει αναλάβει το ρόλο του επιστάτη χρεοκοπιών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών»

«Φωτιές» άναψε η η είδηση της αναβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης S&P του αξιόχρεου της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για «κυβερνητική προπαγάνδα»,  υποστηρίζοντας πως η επενδυτική βαθμίδα «πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά πως έκανε «άλλη μια ‘πολάκεια’ ανακοίνωση, προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας».

Απάντηση στον Παύλο Μαρινάκη έδωσε, με τη σειρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία δήλωσε πως «ο κ. Μαρινάκης έχει τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα αυτής αλλά και της προηγούμενης διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ο Μητσοτάκης είναι αλλεπάλληλες κρίσεις»

«Αντιλαμβανόμαστε τη θέση του», σημείωσε η κυρία Αυγέρη, «οφείλουμε, όμως, να του υπενθυμίσουμε τα εξής».

– «Η μεγέθυνση της οικονομίας την περίοδο 2019- 2023 μας κατέταξε στη 18η θέση στην ΕΕ.

– Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 6,8% για το 2022 (Εαρινή έκθεση της Κομισιόν).

– Το δημόσιο χρέος μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ κυρίως λόγω πληθωρισμού, όπως επισημαίνουν οι θεσμοί και αναλυτές διεθνώς.

– Οι ιδιωτικές επενδύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο εξαγορές κόκκινων και πράσινων δανείων από τα funds.

– Το σωρευμένο ιδιωτικό χρέος απειλεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μάλιστα, πως «η παράταξη του κ. Μαρινάκη έχει αναλάβει το ρόλο του επιστάτη χρεοκοπιών, κατασχέσεων και πλειστηριασμών».

Και προσέθεσε πως η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη «είναι η Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών», που «δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν εκσυγχρονισμό, αλλά αλλεπάλληλες κρίσεις».

«Η χώρα μας χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική στροφή, μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση», ανέφερε καταληκτικά η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα