Αυτή είναι συμμορία που ξάφριζε καταστήματα με κινητά

Γυναίκα η αρχηγός

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες συμμορίας που «ξάφριζε» καταστήματα σε Αττική και Εύβοια και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν και έκλεβαν κινητά, υπολογιστές και τάμπλετ.

Πρόκειται συνολικά για κατηγορούμενους, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι δρούσαν σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας και είχε αποσπάσει δεκάδες κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Η δράση της συμμορίας εξαρθρώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Πώς δρούσαν

Τα μέλη της οργάνωσης κινούμενα σε ομάδες πολλών ατόμων εντόπιζαν καταστήματα – στόχους. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά ανά δυάδες και ενώ απασχολούσαν τους υπαλλήλους, ένα από τα μέλη απενεργοποιούσε τους αισθητήρες των συναγερμών και αφαιρούσε κάποιο προϊόν.

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης και συγκεκριμένα:

το αρχηγικό μέλος (γυναίκα), ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση και συντονισμό των κλοπών, τον εντοπισμό των καταστημάτων – «στόχων», τον καθορισμό της σύνθεσης και τη στρατολόγηση άλλων μελών,
έτερο μέλος, ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, αναλάμβανε μέσω του πελατολογίου του την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων, ενώ
τα υπόλοιπα μέλη είχαν επιχειρησιακό ρόλο κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα