Χατζηδάκης: Ψεύτες χωρίς χαλινάρι – Aλλαγές για τους άνδρες που θα αποκτήσουν παιδί

Aλλαγές στην άδεια πατρότητας έρχονται με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης ενώ έστρεψε ξανά τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προανήγγειλε αλλαγές για τους άνδρες θα αποκτήσουν παιδί.Για έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού του ο άνδρας δεν θα απολύεται από την εργασία του είπε o Κωστής Χατζηδάκης.

«Παντελώς άσχετοι και ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι»

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα λέει για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Αυτοί που μιλούν για επερχόμενη κατάργηση του οκταώρου ξεχνούν ότι είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαικός κοινωνικός χάρτης», εξήγησε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο και ετοιμάζεται να μπει σε δημόσια διαβούλευση.

«Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι» είπε χαρακτηριστικά.

Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, επιβεβαίωσε ο κος Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο, όπως σχολίασε συγκεκριμένα «πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε».

«Αυτή είναι η μία δυνατότητα του εργαζόμενου με τις υπερωρίες. Η άλλη δυνατότητα είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Αυτό που έχουν υπογράψει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι. Τι είναι αυτό; Η δυνατότητα που έχει ο εργαζόμενος αν το θέλει να μπορέσει να έχει παραπάνω χρόνο στη διάθεσή του για λόγους που σχετίζονται με την οικογένειά του κλπ ένας εργαζόμενος μπορεί να θέλει να πάρει παραπάνω άδεια ή να θέλει να δουλέψει παραπάνω ώρες ή μπορεί να θέλει να κάθετε τις Παρασκευές.

Ποιος είμαι εγώ, ποιοί είστε εσείς, ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πούμε σε αυτό τον εργαζόμενο όχι θα δουλεύεις ακατέβατα πέντε ημέρες την εβδομάδα και δεν μας ενδιαφέρουν οι επιλογές σου, τα παιδιά σου, ούτε τίποτα άλλο;», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα