Χριστοδουλάκης: “Η κυβέρνηση καθυστέρησε στο αγροτικό και επιδεικνύει ακόμα αλαζονεία”

«Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος

«Αντί να βγει ο πρωθυπουργός μπροστά στο θέμα των αγροτών – όπως ευαγγελίζονται τα κυβερνητικά στελέχη σήμερα – λήφθηκαν αποφάσεις με τεράστια καθυστέρηση», τόνισε μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «η αντίδραση από την κυβέρνηση προέκυψε μετά από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μάλιστα με επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς από τον υπουργό, ο οποίος ενώ θα συναντούσε χθες τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη, τελικά φυγαδεύτηκε».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, αλλά σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις. Στη συνέχεια ο βουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος: «Αλλαγή του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ για την απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων, ώστε να ωφελούνται οι πραγματικοί αγρότες. Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ώστε να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών για να μειωθεί το κόστος της αγροτικής παραγωγής. Προστασία της αγροτικής γης από τους κινδύνους των οφειλών τους σε ΕΦΚΑ και τράπεζες και να προστατέψουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, ελέγχοντας την πιστοποίηση όσων έρχονται από το εξωτερικό, καθώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Χρειάζεται μηδενική ανοχή στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων».

Στην ερώτηση αν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι κοστολογημένες, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, αντέτεινε ότι όλες οι προτάσεις, εκτός από την κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά αποτελούν διαρθρωτικές αλλαγές που μειώνουν το κόστος παραγωγής, δημιουργούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, αποδεικνύοντας έτι περαιτέρω, ότι το αγροτικό ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί με τα κατάλληλα μέτρα.

Για το θέμα του ΕΛΓΑ υπογράμμισε πως πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του, τόσο ως προς τον προϋπολογισμό, όσο και ως προς τη στόχευση των αποζημιώσεων. «Οι αγρότες, που περνάνε δύσκολα δεν μπορούν να ακούν τον πρωθυπουργό να θριαμβολογεί για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αναζητούν λύση στα προβλήματα τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα