Λοβέρδος: Στόχος των «Δημοκρατών» να είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα

«Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση από τη ΝΔ. Ο Σαμαράς ήταν από τους καλυτέρους πρωθυπουργούς. Δεν τoν συγκρίνω με τον Γ. Παπανδρέου»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στον ΑΝΤ1 για το κόμμα του «Δημοκράτες» και τους στόχους που έχει σχετικά με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο στόχος είναι να είμαστε πάνω από το 3% και να είμαστε το μεγαλύτερο από τα μικρά κόμματα. Αν μπορέσουμε να έχουμε 2ο βουλευτή» ανέφερε ο κ Λοβέρδος.

Σχετικά με την πολιτική του ταυτότητα ανέφερε: «Είμαι ένα κεντρώος πολιτικός από τον καιρό του ΠΑΣΟΚ και οι ιδέες μου δεν μπορούν να βρουν τόπο στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται προς τα αριστερά και το αδιευκρίνιστο.

Ερωτηθείς για την «πηγή» των ψηφοφόρων του ο κ Λοβέρδος είπε: «Η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων που αποσυσπειρώνονται είναι από την Νέα Δημοκρατία. Η μεγαλύτερη πηγή είναι αυτή που ψήφησαν Κυριάκο Μητσοτάκη και τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν δυο φορές την Νέα Δημοκρατία. Αυτοί είναι δυσαρεστημένοι και επανέρχονται».

«Όταν κάνεις κόμμα θέλεις ψήφους από όπου και αν προέρχονται. Είμαστε ένα κόμμα που είναι αποκλειστικά στο κέντρο και απευθύνεται παντού. Ξεκίνησα μόνος μου και τώρα είμαστε 42 υποψήφιοι. Είμαστε αποκλειστικά στο κέντρο. Αρκετοί υποψήφιοι μας που είναι στο ψηφοδέλτιο προέρχονται από τα δεξιά», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Ερωτηθείς για το εάν του είχε γίνει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία είπε: «Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία. Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν αν θα κατέβω υποψήφιος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι φίλος μου. Ο Σαμαράς είναι ένας από τους καλυτέρους Έλληνες πρωθυπουργούς. Δεν μπορώ να κάνω την σύγκριση με τον Γιώργο Παπανδρέου».

Σχετικά με τις διαφορές των ‘’Δημοκρατών’’ από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «Τα πανεπιστήμια η επιστολική ψήφος είναι κάποια από τα θέματα που μας κάνουν να διαφέρουμε από τον κ. Ανδρουλάκη. Επίσης στα ελληνοτουρκικά διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ. Η προσέγγιση της κυβέρνησης με την Τουρκία είναι σωστή».

«Υπήρχε ένα αντίβαρο του 25 με 30 τοις εκατό που το έπαιρνε ο κ Τσίπρας και τώρα δεν υπάρχει. Η αντιπολίτευση σήμερα λέει σε όλα όχι και αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Κασσελάκης έχει την πολιτική ηρεμία τώρα να εκθέσει τις θέσεις του. Πιστεύω θα είναι δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση.

Σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλημα με το κράτος δικαίου απάντησε «Υπάρχει πρόβλημα στις υποκλοπές και ενστερνίζομαι την άποψη του κ. Αλιβιζάτου» και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο Έλληνες ευρωβουλευτές να επιτίθονται στην Ελλάδα και να ζητούν διακοπή χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα