Χρήστος Ράμμος: Ο σύγχρονος Νίκος Ξανθόπουλος της ΑΔΑΕ που διασύρει τη χώρα

Ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής σε συνεδριάσεις της PEGA και της LIBE στις Βρυξέλλες διασύρει την Ελλάδα κατηγορώντας τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση με ανερμάτιστες κατηγορίες για παρεμπόδιση του έργου του και εκφωνώντας σπαραξικάρδιους μονολόγους που θυμίζουν το πάλαι ποτέ «παιδί του λαού»

Όταν το διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Αθήνα το συνέδριο που διοργάνωσαν οι 5 συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές της χώρας (σ.σ. Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, Συνήγορος του Πολίτη) οι προβολείς του ενδιαφέροντος στράφηκαν στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Κι αυτό μόνο έκπληξη δεν ήταν, αφού το θέμα των υποκλοπών έχει αναχθεί –ελλείψει άλλου, προφανώς– σε Ιερό Δισκοπότηρο της αντιπολιτευτικής σταυροφορίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Ράμμος, έχει κατηγορηθεί από τη Ν.Δ. και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για υπηρέτηση προσωπικής ατζέντας και διατήρηση ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις «γαλάζιες» αιτιάσεις, ο κ. Ράμμος επέλεξε να απαντήσει από το βήμα του συνεδρίου των Ανεξάρτητων Αρχών, εμφανιζόμενος μάλιστα συγκινησιακά φορτισμένος –θεατρινίστικα ισχυρίστηκαν οι κακές γλώσσες– επειδή όπως είπε τα λεγόμενα ανώτατων κρατικών αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών θίγουν την υπόληψη, την αξιοπρέπεια και τη δικαστική του τιμή.

«Σαράντα χρόνια δικαστής στο ΣτΕ, ποτέ δεν έδωσα αφορμή και δεν ακούστηκε το παραμικρό για εμένα» είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Ράμμος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει δύο απλά πραγματάκια:

α) Αν μίαν ωραίαν πρωίαν όλοι τρελάθηκαν και άνευ λόγου και αιτίας αποφάσισαν να βάλουν εναντίον του, όχι φυσικά επί προσωπικού αλλά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των παράνομων επισυνδέσεων.

β) Αν αυτά τα 40 χρόνια της ευδόκιμης υπηρεσίας του θυμάται να υπήρξε άλλο θεσμικό πρόσωπο που να διέσυρε τη χώρα του και εκτός των εθνικών συνόρων.

Ειδικά το δεύτερο έχει τη σημασία του διότι σε διάστημα μικρότερο των 10 μηνών και με αφορμή το θέμα των υποκλοπών ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ έχει ταξιδέψει δύο φορές στις Βρυξέλλες. Η πρώτη ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου όταν ο κ. Ράμμος κλήθηκε αρμοδίως και βρέθηκε ενώπιον της PEGA, της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι για τη διερεύνηση της παράνομης χρήσης των κατασκοπευτικών λογισμικών.

Η δεύτερη ήταν στα τέλη Οκτωβρίου όταν ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ βρέθηκε ενώπιον της LIBE, μιας άλλης επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ασχολείται με θέματα Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κοινός παρονομαστής και των δύο ακροάσεων είναι τα… σχολιανά που εκτόξευσε ο Χρ. Ράμμος για τους χειρισμούς της ελληνικής Θέμιδας. Ειδικότερα, στα μέλη της PEGA ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ ισχυρίστηκε ότι σε ό,τι αφορά το Predator, η Αρχή της οποίας προΐσταται «έχει περιορισμένες αρμοδιότητες κατά τον ελληνικό νόμο για να κάνει τον έλεγχο» και καταφέρθηκε εναντίον του τέως πλέον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, επειδή ο τελευταίος είχε γνωμοδοτήσει ότι η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της δεν είναι υπεράνω του νόμου κι ως εκ τούτου η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής, αν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, και δεν μπορεί να απευθύνεται σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας ζητώντας τέτοιου είδους στοιχεία.

Στη διάρκεια, εξάλλου, της ακρόασής του από τα μέλη της LIBE, τα σκάγια του κ. Ράμμου πήραν συνολικά την ελληνική Δικαιοσύνη. Εκεί, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ ισχυρίστηκε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και 18 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές», προσθέτοντας πως «η ίδια δικαιοσύνη σπεύδει να διώξει δύο μέλη του εποπτικού οργάνου που απλώς έκαναν το καθήκον τους».

Πώς γίνεται να αδρανεί η Θέμιδα στο θέμα των υποκλοπών την ώρα που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, αποφάσισε την ποινική αναβάθμιση της έρευνας αναθέτοντάς την σε αντεισαγγελέα του Α.Π., μόνο ο κ. Ράμμος μπορεί να τα βάλει στην ίδια πρόταση και να θεωρεί ότι αντέχουν στη λογική.

Πώς γίνεται, επίσης, να έχει παρανομήσει ο Ισίδωρος Ντογιάκος δήθεν παρεμποδίζοντας την έρευνα για τις παράνομες επισυνδέσεις και ο κ. Ράμμος να αντιδρά μόνο μέσω ανακοινώσεων κι όχι χρησιμοποιώντας όποιο πρόσφορο ένδικο μέσο έχε στη διάθεσή του –δεδομένου μάλιστα ότι ο κ. Ντογιάκος πλέον ιδιωτεύει–, μόνο ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ μπορεί να το εξηγήσει.

Για να μην απαντάει ο κ. Ράμμος ούτε στο έναν ούτε στον άλλον συλλογισμό, το πιθανότερο όλων είναι ότι έχουν στερέψει οι πειστικές απαντήσεις. Διότι τα επιχειρήματα περί θιγμένης δικαστικής τιμής του είναι θεμιτά αλλά είναι… πιασάριακα μόνο για σπαραξικάρδιους διαλόγους σε ταινία του «αδικημένου» Νίκου Ξανθόπουλου. Εκτός πια, αν ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ θεωρεί ότι τιμή έχει μόνο εκείνος κι όχι οι πρώην συνάδελφοί του στο δικαστικό σώμα τους οποίους κατηγορεί αναπόδεικτα για αδράνεια ενώ η υπόθεση των υποκλοπών είναι ακόμη ανοιχτή…

Ξέχασε βέβαια να πει σε πόσο χρόνο εξέδιδε αποφάσεις όταν ήταν αντιπρόεδρος στο ΣτΕ.

Είναι φανερό ότι ο κ. Ράμμος πριν από το τέλος της θητείας του στην ΑΔΑΕ, προετοίμαζε το έδαφος για ένταξη σε κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης. Όπως είναι γνωστό προσπάθησε με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δημοσιοποίησε ονόματα ατόμων που ήταν υπό παρακολούθηση, παραβιάζοντας τον νόμο περί απορρήτου, με «υλικό» που του έδωσε ο πρόεδρος Χρ. Ράμμος που βεβαίως δεν είχε τα «μπαλάκια» να το κάνει ο ίδιος.

Όταν ο Αλέξης ιδιώτευσε προσπάθησε και προσπαθεί να βρει στέγη στον έτερο Καππαδόκη της αντιπολίτευσης τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος χειμώνα-καλοκαίρι αναμασάει το θέμα των υποκλοπών. Η απορία που υπάρχει και είναι διάχυτη αφορά την κυβέρνηση. Όταν ο κ. Ράμμος που διόρισε η ίδια, διασύρει τη Δικαιοσύνη εντός και εκτός συνόρων, τι λόγο έχει και δεν απολύει τον κ. Ράμμο λίγους μήνες πριν τελειώσει η θητεία του; Απάντηση δεν αναμένουμε…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα